- Valk Exclusief
In het Van der Valk Exclusief magazine leest u over de laatste ontwikkelingen bij de Van der Valk Exclusief hotels. In uitgebreide reportages maakt u kennis met 8 hotels en de mensen achter de schermen vertellen over hun drijfveren. Ook portretteren we leden van de Van der Valk familie.

In 1977 zocht ik als jong meisje een vakantiebaantje en solliciteerde als serveerste bij restaurant Plaswijck in Rotterdam. De eerste vraag van mijn aanstaande baas, Freek van der Valk, was: "Hoe oud ben je?" Ik antwoordde dat ik net vijftien was geworden, waarop hij zei "dat ik wel twaalf leek maar dat ik mocht komen glazenspoelen".

Toen ik de volgende dag het bedrijf binnenliep, had ik niet kunnen bedenken dat ik het concern nooit meer zou verlaten. Glazen spoelen hoefde ik trouwens niet. Het was mooi weer en het terras zat afgeladen vol. Ik werd met notitieblokje en pen richting de eerste de beste tafel gestuurd. De heer en dame aan tafel bestelden twee hors d'oevres, waarop ik antwoordde dat we dát niet hadden. Dat leek me te ingewikkeld. Om u gerust te stellen: tegenwoordig heb ik mijn kennis van gerechten wel iets bijgeschaafd.

Het was vanaf die eerste dag hard werken geblazen. Later werd ik door Rob en Cecile van der Valk gevraagd om achter de receptie te gaan werken. Met veel plezier kijk ik op die begintijd terug; ik heb er veel geleerd en veel gelachen. Na nog een tijd als assistent in de bedrijfskleding te hebben gewerkt ging ik samen met mijn inmiddels vriendje Martin van der Valk in 1983 naar Motel Vianen om daar samen met hem deze vestiging te leiden en te ontwikkelen tot het huidige Hotel Vianen.

Ruim dertig jaar later, inmiddels trotse moeder van zes kinderen, houd ik mij voornamelijk bezig met de inrichting van de hotels in Houten en Vianen.

In Hotel Vianen is de inrichting en de entree van het gebouw compleet vernieuwd en wordt er op dit moment een nieuwe kamervleugel gerealiseerd met zwembad, fitness en wellness. Een prachtige nieuwe voorziening voor onze hotelgasten.

Ook zijn wij al druk bezig met het design voor het nieuw te bouwen hotel in Utrecht, waarvan de bouw dit najaar is gestart. Dit gebeurt met veel passie, bij elk nieuw idee kan ik van enthousiasme vaak niet wachten op het eindresultaat!

Ik geniet enorm van de dynamiek in onze hotels. De verscheidenheid aan gasten én medewerkers die enthousiast zijn en meedenken. Vandaar dat ik ook nog steeds met zeer veel plezier werk. als ik 's avonds naar huis ga, denk ik onderweg: wat was het weer leuk vandaag. De veelzijdigheid aan contracten, de persoonlijke band en de goede samenwerking met ons hele team: kortom, het bezig zijn met mensen. Het maakt dat geen dag hetzelfde is.

Ik wens u een gezellige herfst toe.
Nanny van der Valk