- Valk Exclusief
In het Van der Valk Exclusief magazine leest u over de laatste ontwikkelingen bij de Van der Valk Exclusief hotels. In uitgebreide reportages maakt u kennis met 8 hotels en de mensen achter de schermen vertellen over hun drijfveren. Ook portretteren we leden van de Van der Valk familie.

Wintertijd in Nederland....een heerlijke tijd en één van de meest mooie seizoenen. De gekleurde herfstbladeren, de witte landschappen, de mistige bossen...alles ziet er prachtig uit, net als binnen. Onze hotels zijn in een winterjasje gestoken, in de haarden knispert een gezellig vuur en de brandende kaarsjes op tafel zorgen voor een warme, knusse sfeer. In Hotel Zwolle, wat nu een jaar open is, staat een kerstboom, hangen er overal kerstversieringen en is extra Champagne ingekocht. Vorig jaar ging dat in alle hectiek rondom de opening een beetje langs me heen dus nu vind ik het extra leuk om dat voor 'het eerst' te doen in dit hotel!

Nu Hotel Zwolle op de rit staat, ben ik ook weer meer te vinden in Hotel Hengelo. Hier ben ik jaren geleden begonnen. Als geboren Twentse heb ik na de hotelopleiding in Den Haag tien jaar in verschillende hotels en restaurants in binnen- en buitenland gewerkt waaronder Van der Valk! Mijn toenmalige baas (en inmiddels lieve zwager) was Martin van der Valk van Hotel Vianen. Hij wees me op Hotel Hengelo toen ik kenbaar maakte weer terug te willen naar Twente. Daar ben ik naar toe gegaan en ik vond het heerlijk om weer terug te zijn in Twente. Later leerde ik ook Paul kennen, ik was toen dertig jaar, en sindsdien werken we samen in Hotel Hengelo. Inmiddels is daar een nieuwe hotel bijgekomen in Zwolle waar de oudste drie van onze vijf kinderen samen met Paul werken. Fleur en Roos werken er naast hun studie en Quint maakt deel uit van het management. De twee jongste meisjes zijn met ons mee op een zondagmiddag om lekker wat in de keuken en het hotel rond te kijken.

In Hotel Hengelo hebben we veel aangepakt in de afgelopen jaren. Er is een nieuwe vleugel aangebouwd met zestig kamers en een paar suites. In de jaren erna is van alles gerenoveerd en aangepakt. De lobby en het restaurant hebben een facelift gekregen en op de eerste verdieping is een schitterend Live Cooking restaurant gecreëerd. Op dit moment leggen we de laatste hand aan 140 kamers die vernieuwd worden. Dan zijn we weer helemaal up to date met ons hotel. Naast de dagelijkse leiding voor de hotels in Hengelo en Zwolle gaan we ons focussen op het nieuw te bouwen Hotel Enschede. Dit zal medio 2016 opgeleverd worden en ik ben druk bezig met het interieur te bedenken voor dit hotel. Ik heb door het inrichten van Hotel Zwolle al heel veel leuke ideeën opgedaan. Het wordt wederom een sfeervol en warm hotel waar we onze gasten fijn in de watten kunnen leggen!

Een hele fijne winter en namens de hele familie Van der Valk een heel mooi 2015 gewenst!
Hedwig van der Valk

Lees ons magazine