- Valk Exclusief
In het Van der Valk Exclusief magazine leest u over de laatste ontwikkelingen bij de Van der Valk Exclusief hotels. In uitgebreide reportages maakt u kennis met 8 hotels en de mensen achter de schermen vertellen over hun drijfveren. Ook portretteren we leden van de Van der Valk familie.

Op 10 juni 1982 liep ik het bouwterrein op van Hotel Akersloot. Ik sprak de eerste bouwvakker die ik tegen kwam aan en vroeg of hij toevallig meneer Van der Valk had gezien. Hij antwoorde: "Ja dat ben ik....wat wil je?" Ik vertelde hem dat ik kwam solliciteren voor de functie van receptioniste. Vervolgens liet hij me weten daar al 260 aanmeldingen voor te hebben. Ik vroeg hem om mijn brief bovenop te leggen.

En dat heeft hij gedaan. Ik werd als derde receptioniste aangenomen, na zijn nichtje en een receptioniste uit een ander filiaal. Op 1 augustus mocht ik beginnen en dat was het begin van een Life Story!

Hotel Akersloot maakte een razende start met het restaurant. Vanaf de eerste dag was het een drukte van jewelste en we kwamen altijd handen tekort om onze gasten op alle fronten te kunnen bedienen. Elk personeelslid draaide op volle toeren... We vormden een superfijn team op de werkvloer en hadden tegelijkertijd dikke pret met elkaar en de gasten. Vanaf de eerste dag heerste er een goede 'vibe' in het hotel en nu, 32 jaar later, is deze 'vibe' er nog steeds.

Op 10 juni 1986 trouwden Ben en ik en in de tien jaren die volgden groeide onze prachtige zaak en ons gezin. Tussen de bedrijven door ben ik moeder geworden van zes zoons en een mooie dochter. Inmiddels lopen alle kinderen in de zaak, met partner! Ja, ja de geschiedenis herhaalt zich.

Mijn grote passie is toch wel om samen met ons gezin constant bezig te zijn met onze zaak. Vernieuwen, verbeteren en samen overleggen wat we bijvoorbeeld voor kleuren en materialen gaan gebruiken bij de herinrichting van het restaurant of de suites. De afgelopen jaren hebben we ons intensief bezig gehouden met de restyling van Hotel Akersloot om onze gasten nog beter van dienst te kunnen zijn. Aan het eind van dit jaar gaan we nog het hart van de zaak aanpakken en krijgen de lounge, de brasserie en de hotelbar een nieuw jasje.

Maar het allerbelangrijkste in een horecabedrijf is toch wel het personeel. Ik ben trots op ons team van medewerkers die dagelijks met hart en ziel klaar staan voor onze gasten. Van kamermeisje tot kok, de mensen van de bediening en de receptie, de afwassers, Nico op kantoor en de bedrijfsleiding, de sales! Allemaal gastgerichte mensen. 

We gaan naar de zomer toe met allemaal heerlijke Valk-arrangementen. Ik wens iedereen een relaxte en zonnige tijd toe!

Marion van der Valk - Van Bakel