- Valk Exclusief
In het Van der Valk Exclusief magazine leest u over de laatste ontwikkelingen bij de Van der Valk Exclusief hotels. In uitgebreide reportages maakt u kennis met 8 hotels en de mensen achter de schermen vertellen over hun drijfveren. Ook portretteren we leden van de Van der Valk familie.

 Aan mij dit keer de eer om een paar woorden te lanceren op de eerste bladzijde van dit lentenummer. Na ruim een half leven meegedraaid te hebben in Hotel de Gouden Leeuw in Voorschoten is een kroketje met brood serveren totaal geen probleem voor mij, maar een paar woorden schrijven daarentegen is mij wel even een ander kunstje. Toch heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en ben in de pen geklommen. Ik heb goede moed want ik mag het lentenummer doen. Het ‘aaahhh-eindelijk-is-de-winter-voorbij-nummer’ zou ik het noemen. Of het ‘haal je mooiste sandaaltjes-maar-weer-van-stal-nummer’. Ik heb helemaal niets tegen de winter maar ben toch heel dankbaar dat er ook nog seizoenen zijn zoals lente en zomer bestaan.

Om heel eerlijk te zijn heb ik dit jaar niet zo veel last van de winterblues gehad en dit was allemaal te danken aan het feit dat ik totaal afgeleid was door de nieuwe Versmarkt hier in Voorschoten. Na jaren fantaseren, brainstormen en inspireren mochten wij ruim een jaar geleden eindelijk de handjes uit de mouwen steken! En met vele handen, creatieve geesten, humor en eindeloos ‘ge-chit-chat’ over eten, drinken, koken en boodschappen doen kwamen wij tot een prachtig resultaat. Op 12 januari openden wij de deuren van een heerlijke Versmarkt naast het hotel, zie ook het artikel op pagina 40. Het vertrouwde en kwalitatieve assortiment van de slagerij en wijnhandel aangevuld met een bakkerij, groente-afdeling, viswinkel, koffiecorner, zuivel, delicatessen, kaas- en notenspecialiteiten. En dit alles onder één dak. Vers, puur, kwaliteit en mooie prijzen is waar het hier allemaal om draait. Naast het mooie basisassortiment geven wij ook links en rechts een knipoogje naar biologisch, duurzaam en Fairtrade en doen ook wat dans- en sjanswerk met de moderne Superfoods. Ik ben ervan overtuigd dat boodschappen doen een gezellig uitje mag worden met veel beleving en veel vers op de plank.

Naast de hele dag winkelend door de Versmarkt te lopen, ben ik ook nog weleens te vinden in het restaurant en hotel. De ene keer op de vloer en de andere keer achter de schermen. Afgelopen winter hebben we een aantal vergader- en feestzalen gerenoveerd. Naast ons vertrouwde restaurant beneden hebben wij alweer negen jaar Restaurant Upstairs op de eerste etage. Hier serveren we verfijnde gerechten en er is een wijnkaart met meer dan 250 wijnen. Na negen jaar werd het tijd om hier ook een frisse wind door te laten waaien en het restaurant is in een geheel nieuw jasje gestoken. Ik liet mijn oog vallen op de fijne kussens van Rough Rugs en heb de frisse zeegroene en turqouise blauwe tinten doorgevoerd in het interieur. Ook de kaart is meegenomen in deze metamorfose; er zijn nu kleine porties met kleine prijzen zodat u meer kunt kiezen en proeven.

Wij hopen op een zonnig mooi voorjaar en zomer zodat u op het dakterras en avondzon eindeloos kunt genieten van de wijnen en gerechten. Trek uw mooiste sandaaltjes aan en kom een kijkje nemen!

Alice van der Valk

Lees ons magazine