- Valk Exclusief
In het Van der Valk Exclusief magazine leest u over de laatste ontwikkelingen bij de Van der Valk Exclusief hotels. In uitgebreide reportages maakt u kennis met 8 hotels en de mensen achter de schermen vertellen over hun drijfveren. Ook portretteren we leden van de Van der Valk familie.

De zomer is voorbij, de herfst is begonnen. Dat betekende vroeger dat de voorbereidingen begonnen zijn voor de komst van een mogelijk strenge winter. De warme kleren werden uit de kast gehaald en een doorgaans lang werkseizoen stond voor de deur. De seizoenen zijn er in de jaren niet korter op geworden en het werk dat we met elkaar verzetten om ons mooie Nederland vooruit te helpen niet minder, wel anders. Gelukkig maar. In toenemende mate kunnen we met behulp van moderne technieken onze tijd meer zelf indelen en de plek waar arbeid verricht wordt kan voor veel beroepen door de digitale revolutie overal zijn. Met een hoge snelheid is de samenleving aan het veranderen. Bedrijven moeten in staat zijn om zich in een hoog tempo aan te passen aan nieuwe werkelijkheden voor hetgeen zij nalaten aan de omgeving en aan generaties na ons. Dat laatste heet tegenwoordig Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Als grootste familiebedrijf van Nederland zijn wij ons al 150 jaar bewust van ons nalatenschap. Inmiddels is de vijfde generatie aan het werk met veel plezier. Dat kan alleen maar met een visie die gericht is op de lange termijn. Wij trachten zorgvuldig om te gaan met de ergernis van generaties voor ons en voelen ons rentmeester naar de toekomst. Dat betekent dat ook wij ons steeds sneller aanpassen aan de (maatschappelijke) omgeving en er zelfs in voorop willen lopen. Dit gebeurde vroeger al door mijn schoonouders zonder dat zij ooit van MVO hadden gehoord door bijvoorbeeld kaarsen te hergebruiken of stenen te bikken om deze weer te kunnen gebruiken bij de bouw van een nieuw pand. Bij de bouw van onze hypermoderne hotels tegenwoordig wordt alles uit de kast gehaald. Warmte-koude opslag, vraag gestuurde inductiekachels in de keuken, vraag gestuurde afzuigkappen, centrale koeling, LED-verlichting, warme kracht koppelingen, mos-sedum daken, laadpalen voor elektrisch vervoer en ga zo maar verder. Misschien dat deze technieken u niet veel zeggen, de meeste zijn ook niet zichtbaar. Het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat wij ons energieverbruik tot een minimum hebben teruggebracht. Het gaat natuurlijk ook om betrokkenheid met je medemens.

Al jaren worden maatschappelijke organisaties door Van der Valk ondersteund. Zo is laatst de opening van het Leontienhuis mede mogelijk gemaakt door de inbreng van onze familieleden. Voormalig topwielrenster Leontien Zijlaard-Van Moorsel en inwoonster van Nieuwerkerk heeft hiermee haar droom kunnen verwezenlijken: een inloophuis voor mensen met een eetstoornis. Over dromen gesproken, voor de zesde keer alweer gaat de Stars & Cars Rally van start in september in ons eigen Hotel Rotterdam-Nieuwerkerk. De opbrengst van deze grootste goede doelen rally van Nederland komt geheel ten goede aan de stichting Dream for Kids. En het allerbelangrijkste is de betrokkenheid bij u! Met alle veranderingen willen wij maar één ding en dat is u verwennen. Dag in dag uit, jaar in jaar uit. Dat is onze passie en dat is wat wij generaties na ons willen meegeven.

Wij wensen u een prachtige herfst toe!

Peter van den Hul