Direct naar de contentDirect naar de footer

25 jaar achter de kachel in Hotel Vianen

Gepubliceerd op 12 augustus 2021

Hij is een echte veteraan in de Valk keuken. Op zijn vijftiende liep de 54-jarige Juriaan Boor al rond in Hotel Katwoude. Daarna volgden Akersloot, de Gouden Leeuw in Voorschoten en Berlijn. De op-en-top Bourgondiër – een chef-kok zoals je je een chef-kok voorstelt – staat nu al 25 jaar in Hotel Vianen.

Wat vind je nog steeds fijn aan je werk na al die jaren buffelen?

'Het is elke dag anders. Door de wisselingen van de menu's, door partijen die steeds een andere invulling willen en door tal van andere uitingen. Elke zeven jaar moet je verkassen als je voor een baas werkt, zegt mijn schoonvader, maar mijn werk blijft vernieuwend. Een jaar of vijftien geleden zijn we begonnen met 'life cooking' en dat concept is steeds verbeterd en uitgebouwd. Onze desserthoek is net een snoepkraam; alles is er roze, inclusief de koksbuizen. Er is ook veel vrijheid in de keukenl; we mogen van alles introduceren. In de beginjaren bakten we een biefstukje op de bakplaat. Nu hebben we een binnenbarbecue laten maken met een smoker op hout en een grill op houtskool en briketten. Daar gaan grote stukken vlees op.'

Toch blijft de vraag waarom je zolang bent gebleven...

'Het heeft te maken met dat bekende familiegevoel. Valken hebben de gave om je te laten voelen dat hun hotel ook van jou is. Bij mij thuis zeggen we standaard: 'We gaan weer een nieuw hotel bouwen'. Dat familiegevoel leeft sowieso heel sterk in de horeca. Je collega's zijn je maatjes. 's Avonds na het werk drink je altijd even een biertje met hen. Dat is een vast onderdeel van je sociale leven. Ik werk zelfs met de kinderen van collega's van vroeger.'

Wat is er in die kwart eeuw veranderd?

'Alleen al als je kijkt naar onze keukenapparatuur is er een wereld van verschil. We hebben hier grote partijen en meerdaagse beurzen; dan kun je op dat gebied ook investeringen doen. Zo hebben we allerlei type ovens, een watergrill, houtskoolgrill, Big Green Egg, rookapparatuur, rookkast, droogkast voor fruit en een eigen slagerij waar we zelf worst maken. Dat is heel arbeidsintensief en we staan op drukke weekenden weleens met bijna honderd man, maar het loont zich: onze patissier heeft de Beste Bonbon van 2021 gemaakt en een andere jongen is doorgedrongen tot de kwartfinale van RTL's Baas BBQ.'

Wat zijn de gerechten waar je bekend om staat?

'Niet ik, we doen het met z'n allen. Onze carpaccio is wijd en zijd bekend; daar scoren we al twintig jaar mee. Het vlees wordt geserveerd op een groot bord van 31 cm en in pre-coronatijd gingen er vijftig tot zestig porties per dag door.'

Het hele interview lezen? U vindt het interview in het nieuwe zomernummer van Valk Magazine, gratis mee te nemen in alle Valk Exclusief hotels.

Genieten van de heerlijke keuken van Hotel Vianen?

Genieten van de heerlijke keuken van Hotel Vianen?

Geniet van een overnachting met uitgebreid ontbijtbuffet en schuif 's avonds aan voor een lekker driegangendiner.

Boek nu de zomerdeal:

  • 1x overnachting in een comfort kamer met kingsize of twin bed, bubbelbad, terras of balkon
  • 1x uitgebreid ontbijtbuffet
  • Gratis wandel- en fietsroutes
  • Gratis toegang tot zwembad en wellness (op reservering)
  • Gratis annuleren tot 12.00 uur op de dag van aankomst

Vanaf €57,50 per persoon.

Boek nu