Direct naar de contentDirect naar de footer

Familie binnen 'de familie'

Gepubliceerd op 7 januari 2021

Bij Valk Exclusief werken ook andere families dan de familie Van der Valk. Zoals bijvoorbeeld Ellen Wierenga en haar broers Daan en Jeroen én nichtje Mirthe. Zij zijn gezellig met elkaar werkzaam bij Hotel Almere.

In 2015 solliciteert de eerste Wierenga bij Robbert van der Valk. Ellen was haar baantje toentertijd zat en kende al wat mensen die in het hotel werkte. "Klasgenoten zeiden: als je eenmaal de horeca ingaat dan kom je er nooit meer uit. Dat wilde ik wel eens zien." Ellens broer Daan meldde zich vervolgens voor een stage en voor broer Jeroen was de keuze makkelijk vanwege zijn horeca-opleiding. Weer later werd nichtje Mirthe ook overgehaald. Ze vertelt lachend: "Kom nou gewoon bij Van der Valk werken, zei Ellen tegen me. Bij mijn sollicitatie hoorde ik: Een Wierenga? Nou je bent aangenomen! "

Voorlopig zijn de Wierenga's nog wel te vinden bij Hotel Almere. Het is er niet alleen tijdens werk, maar ook buiten werk om enorm gezellig. "Ik heb hier echt nieuwe vrienden gemaakt." zegt Ellen.
De familie Wierenga is erg te spreken over de relatie met de familie Van der Valk. Ellen: "Robbert heeft om de week een nieuwe favoriete Wierenga. Dan stookt hij ons een beetje tegen elkaar op. Dan zegt hij: Jeroen begint een beetje naast zijn schoenen te lopen. Ellen, vandaag ben jij de favoriet. Vervolgens doe ik iets en is Daan de favoriet." Mirthe schiet keihard in de lach. "Laatst zei Robbert tegen mij dat ik die dag écht de beste Wierenga was. Toen ik om mij heen keek, was ik de enige!"

De zaterdagavond heeft een speciale plek in het hart van de Wierenga's. Jeroen: "Dan kook ik met Robbert na het werk voor al het personeel." Om van deze kookkunsten te genieten draaien collega's zelfs vrijwillig 'supersluit', lange diensten van elf of twaalf uur 's ochtends tot het restaurant dicht gaat.

Of de familie Wierenga leeftijdsgenoten aanraadt om bij Hotel Almere te werken zijn ze het allemaal eens "Jazeker!"

Het interview met de familie Wierenga stond in het Valk Exclusief wintermagazine 2020

Terug naar overzicht