Direct naar de contentDirect naar de footer

Maak kennis met onze bijzondere collega: Serge Vanherreweghe

Gepubliceerd op 13 april 2021

Via een omweg keerde Serge terug bij zijn oude stiel. Hij begon in de interieurwereld en nu zet hij de puntjes op de i als hoofd algemene dienst bij Hotel Middelburg én Hotel Dordrecht.

Hoe het begon

Bijna dertig jaar geleden begon hij als kelner bij Van der Valk, in Motel de Wouwse Tol bij Bergen op Zoom. Daarvoor had Serge zijn eigen interieurwinkel en bewoog hij mee met de modetrends. Toen er steeds meer grote ketens bijkwamen, vond de Brabander er echter niets meer aan. ,,Na vier jaar keihard werken heb ik mijn zaak verkocht en ben ik aan de slag gegaan bij Rob en Bernadette van der Valk." In 2012 sloot de Wouwse Tol. De werknemers van het hotel werden overgeplaatst naar Hotel Dordrecht, dat in aanbouw was. Serge werkte inmiddels al negen jaar als receptionist en ambieerde een functie die met het interieur van de hotels te maken had. Iets dat nog steeds zijn interesse heeft: ,,Ik ging praten met Bernadette van der Valk, maar er was op dat moment geen baan vrij."
Die was er wel toen Bernadette geen tijd meer had om de schoonmaak in Hotel Middelburg te coördineren. Serge werd teruggeroepen op kantoor en kreeg te horen: 'Vanaf morgen ga jij naar Hotel Middelburg als hoofd algemene dienst.'
Dat ging hem zo goed af, dat hij niet veel later ook hoofd algemene dienst werd in Hotel Dordrecht. In deze functie is hij verantwoordelijk voor alles wat met het interieur van de twee hotels te maken heeft. Serge: ,,Mijn werk strekt zich uit van de schoonmaak, lampen die kapot zijn en vlaggen die vervangen moeten worden tot de parkeerplaats die in de gaten moet worden gehouden."

Een perfect hotel


Serge neemt zijn taak zo serieus dat hij op alles let. Hij kan het restaurant niet binnenlopen of hij iets op dat niet klopt. ,,Daarom ga ik in mijn vrije tijd nooit naar hotels. Dan blijf ik alles controleren." zegt hij lachend. ,,Schoonmaken is geen vak, het is een roeping." vervolgt hij. ,, Ik probeer de lat heel hoog te leggen. Personeel moet misschien wel honderd keer de kussens opkloppen. Dan krijg je dat wauw-effect. Bovendien wil ik dat iedereen zich houdt aan de gemaakte afspraken. Alleen zo krijgen we een perfect hotel."
Collega's in Hotel Middelburg en Hotel Dordrecht weten hoe hij is. ,,Soms weet iemand, als er iets gebeurt, precies hoe ik zal reageren." lacht Serge die volgens eigen zeggen serieus kan zijn, maar op z'n tijd ook een lolbroek is.

Samen met de familie


Dat hij dagelijks in de auto zit om van de ene vestiging naar de ander te rijden, vindt hij niet erg. Onderweg is hij in zijn hoofd bezig met de bestellingen en andere dingen die gedaan moeten worden. Een keuze maken tussen Middelburg en Dordrecht zal hij niet gauw doen. Dat zou betekenen dat hij bepaalde taken moet afstaan.
Na bijna dertig jaar voelt het werken in hotels heel vertrouwd. Serge: ,,Ik heb veel opgebouwd; het voelt ook of ik een beetje bij de familie hoor. Ik ken de familie al jaren en we hebben met elkaar veel dingen meegemaakt." Een bijzonder moment was de dag voor de opening van Hotel Dordrecht: ,,We waren allemaal bij elkaar in een leeg hotel en leefden erg naar dat moment toe. Dat schept toch een band."
Die band is blijvend, vertelt Serge. Vroeger zette hij Martien en Ben van der Valk, de twee zoons van Rob en Bernadette, op een veilingkratje bij de vaatwasser, zodat ze konden helpen in- en uitruimen. ,,En hun dochter Stefanie had ik als pasgeboren baby in mijn armen. Nu is zij mijn baas. Dat is heel bijzonder."

Join the family

Join the family

Welkom bij dé horecafamilie van Nederland! Gastvrijheid, doorpakken, je thuis voelen, leren van fouten en plezier hebben in je werk. Daar draait het bij ons om. Je werkt met de tofste collega's in een gezellige omgeving. En altijd met een echte Valk op de vloer. Meegroeien met onze familie? Via valkjobs.nl vind misschien ook jij de baan waar je naar op zoek bent.

Are you ready to shine?