Direct naar de contentDirect naar de footer

Boerderijwoning met het gemak van Hotel Leeuwarden

Gepubliceerd op 14 december 2020

Slapen in een monumentale boerderij met de voorzieningen van een vakantiewoning en 'nog veel meer'. In de nieuwe geschakelde boerderijwoningen van Hotel Leeuwarden geniet u van de vrijheid van een eigen huis met hotelfaciliteiten binnen handbereik.

Toen Anita en Martin Matser tien hectare grond kochten voor Hotel Leeuwarden, stond daarop een monumentale boerderij uit 1870. Met de gemeente werd afgesproken dat er mocht worden gebouwd mits Buma State, zoals de kop-hals-rompboerderij heet, in ere zou worden hersteld.

Het hotel werd in 2018 geopend, daarna was de in ernstig verval geraakte boerderij aan de beurt. Alleen het voorhuis kon blijven staan. De hele schuur moest worden afgebroken en opnieuw worden opgebouwd. Nu worden daar, direct naast het hotel, zes boerderijwoningen verhuurd.

Anita Matser: "We zijn ontzettend trots op onze nieuwe aanwinst. Het is de ideale plek voor een gezinsvakantie of langer verblijf. De woningen hebben een eigen voordeur, volledig uitgeruste keuken, gezellige woonkamer met openhaard, aparte slaapkamers en een privé terras. Voor gasten die 'in deze tijd' liever geen andere gasten willen tegenkomen is deze locatie een heerlijke plek om in alle vrijheid vakantie te vieren. " Tijdens uw verblijf in de boerderijwoning kunt u uiteraard gebruik maken van alle luxe faciliteiten in Hotel Leeuwarden.

De boerderij bestaat uit zes aparte woningen. Er kunnen ook meerdere woningen tegelijkertijd worden geboekt zodat deze locatie ook de perfecte uitvalsbasis is voor een familieweekend of teamuitje. Bij de verbouwing is er alles aan gedaan om de karakteristieke uitstraling van de boerderij te behouden. Dat ziet u terug in bijvoorbeeld de gevel en de dakpannen. Zelfs de kerkuil, de laatste originele bewoner, is weer terug in de nok. "Hij was even weg, maar is nu weer terug in de nestkast. We hebben er een kleine camera geplaatst, zodat we van dichtbij van hem kunnen genieten."

Zelf de luxe en vrijheid ervaren?

Zelf de luxe en vrijheid ervaren?

Wij bieden u een comfortabele vakantie in één van onze luxe boerderijwoningen. Samen genieten in een 2, 4 of 6 persoonswoning. De boerderijwoningen liggen aan de rand van de Friese hoofdstad Leeuwarden. De woning is een perfecte uitvalsbasis om al het moois van Friesland te bezichtigen.

2 persoonswoning vanaf €128,50
4 persoonswoning vanaf €139,50
6 persoonswoning vanaf €162,-

Boek nu