Direct naar de contentDirect naar de footer

Uitzicht vanuit Hotel Schiedam nu al spectaculair

Gepubliceerd op 18 februari 2021

Langs de A20 verrijst langzaam maar zeker het nieuwe Hotel Schiedam. Op twaalf hoog is nu al te zien hoe bijzonder het uitzicht straks zal zijn over de Rotterdamse regio.

Met zijn 65 meter hoogte en zestien etages wordt Hotel Schiedam een markant ijkpunt. Gelegen in de oksel van de snelwegen A4 en A20, nabij het Kethelplein en om de hoek van wereldstad Rotterdam is er genoeg te zien.
"Van de wolkenkrabbers in de stad tot ver in de havens. Bij mooi weer kun je zelfs Den Haag en Hoek van Holland zien. Vanuit de skybar met wellness en zwembad die op de bovenste etage komen wordt dat helemaal spectaculair." zegt Peter van den Hul. Samen met zijn vrouw Eveline van der Valk heeft hij al de leiding over Hotel Rotterdam-Nieuwerkerk en Hotel Leiden.

Onder hun aanvoering en die van uitvoerder Adrie van Zundert van bouwbedrijf van Omme & de Groot krijgt het nieuwe hotel gestalte. Het wordt een markant gebouw met zijn grote glazen gevel, maar dat is niet het enige wat het hotel op de kaart gaat zetten. Hotel Schiedam voldoet aan de hoogst haalbare criteria op het gebied van duurzaamheid. Zo wordt het bijvoorbeeld all-electric en geheel zelfvoorzienend. Duizenden zonnepanelen gaan zorgen voor voldoende stroom. Op het terrein zijn verder twee bronnen op tweehonderd meter diepte geslagen, waardoor het pand gebruik kan maken van aardwarmte. "Het gaat om zeer hoogstaande techniek." zegt Peter.

Het hotel krijgt 179 hotelkamers en 7 suites. Culinair gaat Hotel Schiedam ook van zich laten horen met à la carte en Live Cooking restaurants. "Het is voor iedereen een heel vervelende tijd nu, maar de bouw ligt gelukkig nog steeds op schema. In het najaar van 2021 hopen we onze eerste gasten in Schiedam te kunnen verwelkomen."

Houd deze blog en de website van Hotel Schiedam in de gaten voor bouwupdates!

Nog niet uitgelezen?

Terug naar overzicht