Direct naar de contentDirect naar de footer

Update Hotel Schiedam - september '21

Gepubliceerd op 13 september 2021

Het kan u vast niet zijn ontgaan dat in de oksel van de A20 druk wordt gebouwd aan het splinternieuwe Hotel Schiedam. De buitenkant van het hotel staat bijna helemaal en aan de binnenkant zijn ze druk bezig met de afwerking en inrichting. Zo wordt er hard gewerkt aan de hotelbar, waar een lounge komt die subtiel verwijst naar de haven van Rotterdam. Wie na de opening de lobby binnenstapt, zal bovendien direct terechtkomen in een plaatje. We geven u een update over de bouw van Hotel Schiedam...

Lobby

Bij binnenkomst leiden de vloeren van zwart marmer met een rode nerf en hout in Hongaarse punt naar de receptie. De opvallende messing receptieblokken met chic boutique-lampen refereren naar de roerige jaren '20. Hiermee wordt een knipoog gegeven naar het industriële verleden van Schiedam.

In de lobby worden receptieblokken gebouwd die, in visueel opzicht, los van elkaar staan door de vitrines die ertussenin staan. In deze ruimte wordt de basis van zwart marmer met rode nerf, messing en hout aangekleed met details in de ossenbloedrode kleur, die ook terugkomt op veel oude Schiedamse deuren.

Baristabar

Grenzend aan de lobby komt een grab & go baristabar. Hier kunt u koffie met wat lekkers afhalen. In deze bar wordt duidelijk wat de ontwerpers bedoelen met 'boutique chic': door de indeling en aankleding van de ruimte lijkt deze kleiner en knusser. De kleuren in dit gedeelte van het hotel zijn geïnspireerd op het wapen van Schiedam met maisgele, ossenbloedrode en diepgroene details. Het behang met exotische motieven verwijzen naar de tropische oorsprong van veel specerijen die verwerkt worden in jenever en gin.

Hotelbar en restaurant

In de leren clubfauteuils kunt u ontspannen als een havenbaron, terwijl u zich waant in een kleurenpalet van diep zeeblauw en -groen, compleet gemaakt met details van messing en zwart marmer. Rond de afgeronde bar ligt een mozaïkvloer die teruggrijpt op het vooroorlogse Rotterdam. De bar zelf wordt afgemaakt met zwart marmer, messing details en een weerspiegelend plafond van rookglas.

Ook krijgt het á-la-carterestaurant steeds meer invulling. Hier wordt de tropische sfeer van de baristabar voortgezet. Diep groen wordt afgewisseld met maisgeel om zo tot een vrolijk geheel te komen. Lichtgrijze blinds zorgen ondertussen voor rust. In het midden van dit á-la-cartegedeelte wordt een ophoging gerealiseerd die de ruimte breekt. Dit wordt versterkt door de roomdividers van notenhout en zwarte industriële rasters.

De omgeving van Hotel Schiedam ontdekken?

De omgeving van Hotel Schiedam ontdekken?

  • 1/2 x overnachting
  • 1/2 x ontbijt
  • Kosteloos annuleren tot 12.00 uur op de dag van aankomst

Dat doet u het beste vanuit Hotel Rotterdam-Nieuwerkerk met de seizoensdeal.

Vanaf
€ 48,45
per persoon