Direct naar de contentDirect naar de footer

'Architectuur in Azië als bron van inspiratie'

Gepubliceerd op 22 februari 2022

De nieuwe generatie hotels valt op vanwege de trendy interieurs. Valk vrouwen geven er vaak hun persoonlijke touch aan. In deze aflevering vertellen zij door wie of wat zij zich laten inspireren. Anita Matser, de vrouw van Martien Matser, houdt zich naast het dagelijkse management van hotels ook bezig met de interieurs.

Een beetje verbaasd stelt ze het vast in de gloednieuwe hotelbar van Hotel Haarlem. Anita Matser: "Ik ben eens gaan rekenen, voor Hotel Spier heb ik tweehonderd kamers opnieuw ingericht, in Wolvega, Sneek en Leeuwarden honderd en in Hotel Haarlem 315 kamers. Ik kom uit op meer dan achthonderd kamers."

Shangri-La

Anita heeft met haar ouders een aantal jaar in Azië gewoond. "Ik vond het daar geweldig om de meest luxe hotels te bezoeken en interieurs te bekijken." Nog steeds is Azië een bron van inspiratie. "De architectuur vind ik er mooi. Ik kijk bijvoorbeeld hoe de enorme gebouwen met hoge plafonds en grote raampartijen toch intimiteit kan worden gecreëerd. Dat heb ik toegepast bij de renovatie van Hotel Haarlem. Ik wilde veel licht binnen hebben."

Anita: "In het Shangri-La hotel in Sri Lanka zag ik hoe op een bepaalde manier verticale houten latjes zijn gebruikt. Daarmee kun je mooie ronde vormen creëren, wat met grote planken niet mogelijk is. In Hotel Leeuwarden wilde in de warmte van het hout toepassen en is deze methode gebruikt bij het maken van het ontbijtbuffet."

Wauw-effect

Voor Anita is het verrassingseffect minstens zo belangrijk. "Bijvoorbeeld door een opvallende kleur te gebruiken, iets dat je thuis niet zo gauw zou doen. In de nieuwe hotelkamers van Haarlem heeft daarom telkens één wand exclusieve roze tegels gekregen. Ook is gekozen voor ovale spiegels met een messing rand. Alles om een wauw-effect te krijgen."

Feedback

"Van der Valk heeft een brede doelgroep. Daarom is het belangrijk dat ook anderen meekijken en feedback geven." Anita's oudste zoon gaat daarom regelmatig mee naar beurzen, zoals in Parijs. "Hij behoort tot de nieuwe generatie en ziet weer andere trends dan ik. Hij is gevoelig voor kleuren en sferen en houdt van architectuur én interieur."

Dit en nog veel meer leest u in het winternummer van het Valk Magazine, dat is af te halen in alle Valk Exclusief hotels.

Anita's stijl bewonderen in Hotel Haarlem?

Anita's stijl bewonderen in Hotel Haarlem?

  • 1x overnachting
  • 1x uitgebreid ontbijtbuffet
  • 1x koffie/thee met gebak
  • Gratis gebruik van wellness en fitness

Verken de omgeving en kom daarna volledig tot rust in het hotel met het 'Ontdek Haarlem'-arrangement.

Vanaf
€ 59,50
per persoon

Op zoek naar een overnachting bij een ander Valk Exclusief hotel? Boek dan het 'Vrolijk Voorjaar'-arrangement bij uw favoriete hotel.

Nog niet uitgelezen?