Direct naar de contentDirect naar de footer

De stijl van Nanny & Amber

Gepubliceerd op 20 januari 2021

De nieuwe generatie hotels valt op vanwege de trendy interieurs. Valk vrouwen geven er vaak hun persoonlijke touch aan. In de rubriek De stijl van... vertellen zij door wie of wat zij zich laten inspireren.

Met haar man Martin kreeg zij in 1983 de verantwoordelijkheid over Vianen. Sindsdien houdt Nanny van der Valk zich bezig met het interieur van de Valk hotels die ze openen.
Zeven jaar geleden vroeg ze schoondochter Amber om haar te helpen met het stijlen van Hotel Utrecht. Vanaf dat moment doen ze alle grote projecten samen en dat bevalt erg goed. Amber schiet in de lach "We hebben vrijwel dezelfde smaak. Tot vervelens toe zeggen we: die vind ik ook het leukst! We vullen elkaar goed aan."
Nanny: "Ik vind het leuk dat Amber een stuk jonger is. Ze komt regelmatig iets aparts tegen in trendy clubs en restaurants. Met mijn ervaring kan ik zeggen dat we bepaalde stoffen of patronen eerder hebben gebruikt en dat niet goed werkte. Vervolgens komen we samen tot een mooi resultaat."

Tijdloos

Amber: "Ik denk niet dat wij gevoelig zijn voor trends. Hotels zijn grote projecten; je wilt dat de basis tijdloos is. Ons hotel in Houten heeft best een strakke, chique stijl en is na twaalf jaar nog steeds van nu." Aan het restaurant werden afgelopen jaar om praktische redenen aanpassingen gedaan. De twee zijn erg trots op de stalen shutter van ruim tien meter middenin de zaal. "We wilden het restaurant wat intiemer maken" vertelt Nanny. "Het is zoveel mooier geworden dan we van tevoren hadden bedacht."
Amber: "Dat was spannend, want het is best een groot ding. Maar het pakte erg goed uit."

Suites

Amber: "We kijken niet alleen in woonmagazines, showrooms en op Pinterest, maar doen op de gekste plekken inspiratie op. Vorig jaar hebben we een prachtige reis door Afrika gemaakt. We sliepen er in een supermooi huis. Niet alleen het interieur, ook de hele sfeer zorgde voor veel inspiratie."
Die inspiratie vertalen ze naar de hotels. Hebben de restaurant een tijdloze stijl, met de suites pakken de dames graag uit. Nanny: "Dat is het leuke aan ons werk. De suites richten we in zoals we thuis niet zouden doen. Die richten we thematisch in."

Nog niet uitgelezen?

Terug naar overzicht