Direct naar de contentDirect naar de footer

Sanne en Maxime van der Valk: 'Altijd bezig met vernieuwen en verjongen'

De nieuwe generatie hotels valt op vanwege de trendy interieurs. Valkvrouwen geven er vaak hun persoonlijke touch aan. In deze aflevering vertellen Sanne en Maxime door wie of wat zij zich laten inspireren.

Beginners in het interieurvak noemen ze zichzelf. Toch hebben Sanne van der Valk en haar schoonzus Maxime al heel wat projecten op hun naam staan binnen Hotel Akersloot. Van kleine aanpassingen tot grote renovaties, want ‘in een hotel blijf je altijd bezig met vernieuwen en verjongen’.

100% pink

De twee zijn trots op hun eerste gezamenlijke project: de Pinksuite. Maxime: ,,We wilden een stijl die ook een jonger publiek aanspreekt.’’ Tijdens het brainstormen bedachten ze de gekste dingen. Sanne: ,,De uitstraling moest iets spectaculairs hebben.’’ Toen ontstond de Pinksuite, een kamer die is ondergedompeld in de kleur roze: zachtroze marmer, knalroze neon-elementen, behang en tapijt in verschillende tinten roze en velours meubels.

Zelf deze Pinksuite boeken?

Zelf deze Pinksuite boeken?

Boek nu uw verblijf in de Pinksuite en geniet van de stijl van Hotel Akersloot.

Boek nu

Lees ook: 'De leukste uitjes vanuit Hotel Akersloot'

Lees verder

Vergaderverdieping

Voor hun samenwerking in Hotel Akersloot, stond Sanne in haar eentje voor een groot project: het volledig vernieuwen van de vergaderverdieping. Het doel van de inrichting van de tweede verdieping was tweeledig. Sanne: ,,Aan de ene kant let je op licht en comfort voor de zakelijke gasten, aan de andere kant kijk je naar sfeervolle elementen voor leisure gasten.’’

'Zachte opknapbeurt'

Na het ‘opleveren’ van de suites, wil Sanne beginnen met het renoveren van het trappenhuis van Hotel Akersloot. ,,Ook beginnen we binnenkort aan de kamers. Die krijgen een soft refurnishing. We gaan het behang, de gordijnen en de stoelen vervangen.’’ De schoonzussen hebben allebei de wens om een keer een compleet nieuw hotel in te richten. Maxime: ,,Ik denk dat veel mensen niet beseffen hoeveel werk dat is. Maar ik ga graag die uitdaging aan.’’

Het hele artikel leest u in het voorjaarsnummer van het Valk Magazine, dat u in alle hotels afhaalt.