Direct naar de contentDirect naar de footer

Hotel Deventer is geopend!

Gepubliceerd op 26 januari 2021

Iedereen die langs het bedrijvenpark A1 reed tijdens de bouw van Hotel Deventer heeft het langzaam vorm zien krijgen. Door de lockdown en de huidige maatregelen vanuit het RIVM hebben we het hotel niet zo feestelijk kunnen openen als we graag hadden gewild. Maar uw en onze veiligheid staan uiteraard voorop. Dat feestje zullen we op een later moment nog wel inhalen. Wél hebben we stilletjes de deuren geopend van het hotel en hebben de eerste gasten al gebruik gemaakt van de comfort kamers.

Achter de schermen worden momenteel nog de puntjes op de i gezet in de suites, het restaurant, de hotelbar en wellness faciliteiten. We geven u graag alvast een kijkje in dit eerste energieneutrale en aardgasloze Van der Valk hotel.

Bij binnenkomst voelt u zich meteen 'even uit'. De receptionistes staan voor u klaar achter deze prachtige desk. Komt u niet overnachten maar juist vergaderen? Dan kunt u aan de linkerkant direct de imposante trap nemen naar de eerste etage waar onder andere de zalen te vinden zijn.

In het restaurant heeft het plafond zachte, ronde vormen gekregen die op meerdere plekken terugkomen in het hotel. Voor het interieur is gekozen voor een Scandinavische stijl met grijze en lichte naturel tinten, gecombineerd met pastelkleuren. Deventer is een eeuwenoude Hanzestad; de vroegere handelsroutes reikten tot in Scandinavië. Roos van der Valk, die de dagelijkse leiding krijgt over het hotel, vertelt: "Bovendien past het mooi bij het landelijke thema in het hotel en de groene bosrijke omgeving van het hotel. Deventer wordt daarbij niet vergeten; de stad vormt een rode draad in het interieur. We zijn lang bezig geweest om alles uit te zoeken en schetsen te maken."

De stad Deventer komt tot bloei in de middeleeuwen en het behang in de restaurant entree is gebaseerd op gobelins uit deze tijd. Gobelins, of wandtapijten, waren een teken van rijkdom en macht. Als statussymbolen versierden zij de wanden van kastelen en paleizen.
Voor Hotel Deventer is het wandtapijt vertaald naar behang en toont een romantische blik op Deventer waarin adel en arbeid samen komen en belangrijke gebouwen prominent aanwezig zijn. Veel wandtapijten werden op grote weefgetouwen in Vlaanderen geweven. Zo ook de ‘historische’ jacquard die speciaal voor het restaurant geweven is en waarmee banken en stoelen zijn bekleed. Textielontwerpster Roos Soetekouw ontwierp behang en jacquard stof.
Ook in de comfortkamers is het Scandinavische karakter terug te vinden. Geniet van de luxe en comfort die deze kamer te bieden heeft. Bijvoorbeeld in de badkamer met vrijstaand bad en aparte inloopdouche! Het zal u aan niks ontbreken tijdens een overnachting in Hotel Deventer!
Kunt u niet meer wachten om Hotel Deventer te bezoeken?

Kunt u niet meer wachten om Hotel Deventer te bezoeken?

Boek nu uw verblijf, en verblijf als één van de eerste gasten in een gloednieuwe hotelkamer!

Voor u het weet is het tijd voor uw mini-break en​ ontdekt u het bruisende Deventer en de omgeving tijdens een fiets- of wandeltocht.

Boek nu de Openings Speical