Direct naar de contentDirect naar de footer

In de steigers: Hotel Schiphol

Gepubliceerd op 1 januari 2021

Langs de A4 worden de eerste contouren zichtbaar van de uitbreiding van Hotel Schiphol. In het voorjaar is de eerste paal al geslagen door de kinderen van Bill en Marlou van der Valk en nu wordt er hard gewerkt aan de basis van de nieuwe hotelvleugel.

"De fundering van het hoofdgebouw is in de zomer van 2020 gelegd. Daarna werden de vloerplaten aangebracht en konden de steigers worden geplaatst die nodig zijn voor de opbouw van de etages erboven." vertelt Bill van der Valk.

De bouw gaat zelfs zo hard dat dagelijks de basis voor 6 van de in totaal 270 splinternieuwe hotelkamers kan worden gestort. Bill: "Het dak van de begane grondvloer is dicht. Daarna is een begin gemaakt met de opbouw van de eerste etage van het hoofdgebouw.In deze fase van de bouw zie je het werk letterlijk per weel opschieten."

Ook het maken van de fundering van het andere gebouw ligt op schema. "Het is voor iedereen een rare tijd, maar de voortgang van de bouw staat gelukkig niet onder druk. Voor de cementbouw zijn louter Nederlandse bestanddelen nodig en dat is nu een groot voordeel."

Naar verwachting zal in maart 2021 het hoogste punt worden bereikt. Hotel Schiphol A4 gaat straks naast 270 ruime en comfortabele kamers ook een grote congreszaal van 1000 m2 en een nieuw live cooking restaurant met à la carte keuken herbergen. Ook het bestaande hoofdgebouw krijgt deels een metamorfose waarmee het weer helemaal klaar is voor de toekomst. Het nieuwe Hotel Schiphol zal volgens de planning in 2022 officieel zijn deuren openen.

Dit artikel komt uit het Valk Exclusief wintermagazine 2020

Terug naar overzicht