Direct naar de contentDirect naar de footer

Hotel Schiedam wordt chic, warm en intiem

Gepubliceerd op 2 juni 2021

Langs de A20 wordt hard gebouwd aan Hotel Schiedam. Samen met Horeca Sfeermakers brengt Eveline van den Hul-van der Valk het interieur stap voor stap tot leven.

Zijn markante vormgeving met de grote glazen gevel en zijn duurzame karakter zet Hotel Schiedam nu al in de spotlights. Maar ook achter de hoge bakstenen muren worden de zestien etages een heuse blikvanger, zeggen Eveline en de ontwerpers van Horeca Sfeermakers. Sinds ruim twee jaar zijn zij samen bezig om het toekomstige interieur glans te geven. ,,Het wordt boutique chic met een luxe uitstraling, maar natuurlijk wel met de warmte en toegankelijkheid die mensen kennen van Van der Valk." zegt Eveline.
Om de juiste sfeer te bepalen, zijn Eveline en haar echtgenoot Peter samen met Maurits Leeflang en Nina van Rietschoten van het ontwerpbureau Horeca Sfeermakers - toen vliegen nog heel eenvoudig was - op inspiratiereis gegaan. Zo werden in binnen- en buitenland spraakmakende hotels en restaurants bezocht, waaronder het Parijse Alcazar. Ook deden ze ideeën op bij de grote interieurbeurzen.
Het resultaat is een bijzonder interieur dat langzaamaan zijn definitieve vorm krijgt. Rode draad zijn de kleuren diep donkergroen en diep donkerblauw - 'Als moderne tegenhanger voor het bekende zwart' - maïsgeel en grijs, in combinatie met donker marmer, houten visgraatvloeren, een eigen ontwerp vloerbedekking en vrolijk behang. ,,Hotel Schiedam is een groot gebouw met zijn 179 hotelkamers plus vijf suites. Maar deze inrichting maakt dat de sfeer intiem zal aanvoelen. En dat is precies wat we willen. We zijn erg blij met het ontwerp van de kamers." zegt Eveline.

Knipoog

Gelegen in de oksel van het Kethelplein mag een verwijzing naar jeneverstad Schiedam niet ontbreken. ,, Wel heel subtiel." aldus Maurits en Nina. Zo maken ze een knipoog naar Zwart Nazareth, de bijnaam van Schiedam vanwege de vele roetuitstoot in de 19de eeuw. Ook keren de ronde vormen van de stadsgevels terug, net als het ossenbloedrood en geel. Gekke neonlichten zoeken de aansluiting met het hippe Rotterdam dat direct om de hoek ligt.
Het gevoel van luxe zweeft straks door heel het gebouw, benadrukken ze. Van de koffiecorner - ook voor een to go! - en stoere 24-uurs hotelbar met zijn 'havenbaronnen' clubfauteuils tot het restaurant dat licht en chique wordt. Wie alleen binnenstapt voor een lekkere lunch of om te werken, zal eveneens die sfeer proeven.
In de ruime en luxe kamers wordt volgens Eveline de hotelbeleving 2.0 neergezet. ,,We hebben geprobeerd om de badkamer Valk 2021-waardig te maken. Op de bouwplaats stond lange tijd een proefkamer opgesteld en we kunnen beloven dat de badkamer 2021 meer dan gelukt is!"

Nog niet uitgelezen?

Terug naar overzicht