Direct naar de contentDirect naar de footer

Bouwupdate Hotel Schiphol

Gepubliceerd op 20 april 2021

Een jaar na het slaan van de eerste paal bereikt de nieuwbouw van Hotel Schiphol A4 in maart zijn hoogste punt. Een mijlpaal in een bijzondere tijd, zegt Bill van der Valk. ,,Het is een lastige periode nu voor iedereen, maar we zijn blij dat de bouwwerkzaamheden doorgang kunnen vinden."

Voortgang van de bouw

Langs de A4 nabij Schiphol is de hoteltoren met zijn veertien etages nu al een echte blikvanger. Waar Hotel Schiphol A4 in zijn oude vorm vier etages telde, daar gaat de splinternieuwe hoteltoren 50 meter de hoogte in. Het gebouw met zijn strakke markante vormgeving trekt al van ver de aandacht.
,,Een landmark in het weiland." omschrijft Bill van der Valk. De betonnen toren gaat aangekleed worden met witte steen en krijgt volgens Bill daarmee een moderne uitstraling. ,,Zoals de meeste nieuwe Valk Exclusief hotels."

In februari is een aanvang gemaakt met de sloop van de entree van het oude hoofdgebouw. Tijdens de overbruggingsperiode kunnen gasten via twee tijdelijke entrees het hotel bereiken. Op de plek van de oude hoofdingang is een containerstellage gemaakt zodat iedereen veilig naar binnen kan en de bouwwerkzaamheden doorgang kunnen vinden. De entree aan de achterzijde van het hotel biedt een tweede toegang. Het nieuwe hoofdgebouw is inmiddels voorzien van glas op de begane grond en de daarboven gelegen vergaderetage. In de toren zijn stukadoors bezig om de badkamers strak te maken zodat zij daarna kunnen worden betegeld.

Hotel Schiphol A4 in nieuwe vorm

Met 40 vierkante meter worden alle kamers zeer ruim, zegt Bill. Bovendien bieden ze de reiziger veel comfort. ,,Elke kamer krijgt niet alleen een bubbelbad en een koelkast, maar ook een extra grote kofferplank. Een mooi gebaar naar de vele Schipholpassagiers die we in ons hotel ontvangen. Zij hebben aan één plank meestal niet voldoende. Wij vinden het belangrijk dat zij straks kunnen ontspannen in een sfeer van luxe en warmte."

Hotel Schiphol gaat naast 270 kamers een grote congreszaal van 1000 m2 en een nieuw ontbijt/lunch en Live Cooking restaurant herbergen. Op dit moment zijn de indelingen getekend. De verwachting is dat het vernieuwde hotel in 2022 zijn deuren zal openen. Bill: ,,We zijn blij dat de bouw nog steeds op schema ligt, ondanks alle ontwikkelingen. Hopelijk breken er dit jaar betere tijden aan voor iedereen."

Nog niet uitgelezen?

Terug naar overzicht