Direct naar de contentDirect naar de footer

COME JOIN THE FAMILY NET ALS... KIRSTEN KOCH

Gepubliceerd op 27 februari 2021

Lijkt het je leuk om te werken bij de grootste horecafamilie van Nederland? Wij geven je graag een kijkje op verschillende afdelingen en bij verschillende hotels. Hierbij geven we het woord graag aan onze collega's om je meer te vertellen over hun functie. We spreken deze keer met Kirsten Koch; medewerker personeelszaken bij Hotel Zwolle.

Hoe ben je in je huidige functie terecht gekomen? ‘Vanaf het moment dat ik hoorde dat Van der Valk in Zwolle zou openen, dacht ik: ‘Daar wil ik werken’. Ik woon zelf in die stad, wat het aantrekkelijk maakte om weg te gaan bij het WestCord Hotel Salland in Raalte waar ik net een jaar eerder aan de slag was gegaan. Ik vond het ook leuk om in een nieuw en groot hotel te beginnen. Vanaf mijn mbo-studie Hotel Ondernemer/ Manager heb ik in diverse hotels gewerkt, merendeels achter de receptie. Ook bij Hotel Zwolle heb ik daar de eerste vijf jaar gestaan om uiteindelijk shift leader front office te worden. Na mijn zwangerschapsverlof twee jaar geleden zou ik in een andere receptiefunctie terugkeren. Toen kwam er iets anders voorbij: personeelszaken in een gedeelde functie. Ik zag daar een leuke uitdaging in. Nu werken Sabrina en ik ieder drie dagen. We vormen een goed duo en ik leer veel van haar.’

Omschrijf eens een werkdag… ‘Nou, never a dull moment zou ik willen zeggen. Onze baan is ontzettend veelzijdig. Wat valt er allemaal onder onze verantwoordelijkheid: gewerkte uren checken, ziekteverzuim, werving en selectie, uitzetten van vacatures, arbeidsovereenkomsten opstellen, plus een stuk administratie zoals facturen checken. Je begint ’s morgens met een duidelijke planning in je hoofd maar standaard komt er van alles tussendoor.’

Wat is je grootste blunder? ‘Met een roomservicekar onderweg naar de hotelkamers werd ik aangesproken door een buitenlandse gast. 'How much do you cost for one night', vroeg hij. Ik heb hem netjes de kamerprijs genoemd en gevraagd of hij wel of niet ontbijt erbij wilde boeken. Dat mocht ik zelf bepalen, antwoordde hij. Ik had niet door dat hij mij wilde boeken voor de nacht. De kamer had hij immers al.’

Waarom werk je bij Van der Valk? ‘Ik kende Van der Valk van de bekende momenten zoals kerst. Dat voelde altijd al heel fijn. Die prettige sfeer voel ik ook in mijn werk. We hebben een leuk team en er heerst een open sfeer. Je hoeft niet bang te zijn om een fout te maken. Die wordt altijd weer met elkaar opgelost.’

Wat is je leukste herinnering bij Valk? ‘Het moment van de opening van Hotel Zwolle en de periode ervoor. Met zijn allen hebben we de boel schoongemaakt. En ik heb in elke kamer met een hamer en een beiteltje de plankjes eraf gewrikt omdat er op die plek toch maar koelkastjes moesten komen We voelden een enorme betrokkenheid. De ontvangst van de eerste gasten was voor iedereen een hoogtepunt.’

Wat merk je van het familiegevoel? ‘Dat ervaar ik elke dag. Ik ben een ‘mensen mens’ en dat heeft de familie Van der Valk ook. Het is een warm en gezellig nest waar medewerkers en gasten met open armen worden ontvangen.’

Wat moet iedereen weten over Valk? ‘Jezelf ontwikkelen, wordt enorm gestimuleerd. Ik heb de vrijheid om mij voor diverse cursussen aan te melden, wat zeker fijn is omdat ik geen HR-achtergrond heb. Het vertrouwen dat ze in je hebben, is een goed gevoel. Bovendien mag je altijd meedenken over hoe het nog beter kan.’

Wat denk je dat werken bij Valk nog leuker kan maken? ‘Dat zou ik echt niet weten. Ik hoop dat ik nog heel lang in deze functie en in dit hotel mag blijven werken. Dat zegt genoeg.’

Join the family

Join the family

Welkom bij dé horecafamilie van Nederland! Gastvrijheid, doorpakken, je thuis voelen, leren van fouten en plezier hebben in je werk. Daar draait het bij ons om. Je werkt met de tofste collega's in een gezellige omgeving. En altijd met een echte Valk op de vloer. Meegroeien met onze familie? Via valkjobs.nl vind misschien ook jij de baan waar je naar op zoek bent.

Are you ready to shine?