Er zijn maar weinig producten waarmee je zo veel kunt als Het Ei. In Valk Exclusief hotels wordt maar wat graag gebruik gemaakt van deze kunststukjes in de dop, zeker met Pasen nu we weer gezellig met elkaar aan tafel mogen.
Er kan ontzettend veel met Het Ei, het universele symbool voor de geboorte en nieuw leven. Je kunt ‘m koken, bakken, pocheren en frituren of er een omelet of roerei mee maken. Je kunt met een eitje ook de heerlijkste sauzen creëren: hollandaise, bearnaise en, niet te vergeten, mayonaise. Denk ook aan de lekkerste desserts ter wereld: crème brûlée, crème caramel, flan, ile flottante, sabayon of zabaglione...
Het is niet zo gek dat vanuit familiebedrijf Van de Vis in Barneveld en natuurboerderij Tante Tokkie in Voorschoten jaarlijks meer dan 3 miljoen eieren naar de Valk Exclusief hotels gaan waar er vervolgens heerlijke gerechten mee worden gemaakt. Hoe de chefs dat doen?
Frituren
Breek een ei, zonder de dooier te breken, in een klein kommetje. Wanneer het vet heet genoeg is, rond de 175-180 graden Celsius, frituur je ‘m aan de rand van de koekenpan. Vervolgens overgiet je het eitje een paar keer met een hete lepel olie. Het eiwit is dan gestold, het geel mooi lopend. Wat ook kan: kook de eieren hard, laat ze afkoelen, haal ze door paneermeel en frituur ze in ongeveer 3 minuten goudbruin in olie op 175-180 graden Celsius.