Direct naar de contentDirect naar de footer

Meekijken bij het voorjaarsmagazine

Gepubliceerd op 15 maart 2021

In twee weken liepen fotograaf Noortje Dalhuijsen en redacteur Anneloes Schohaus stad en land door om content te maken voor het magazine. Zowel vóór als achter de schermen. Ze nemen ons mee…

24 uur Voorschoten

Voor het artikel 24 uur Voorschoten brengen de dames letterlijk 24 uur door op locatie. In het eigen ‘Valk-dorp’ is genoeg te beleven. Bepakt met lampen, drie camera’s, een kladblok en een dictafoon wandelen ze het terrein op van natuurboerderij Tante Tokkie. De zon schijnt lekker, wat het ’t perfecte moment maakt om wat van de nieuwe boerderijdieren te fotograferen. Sinds kort wonen drie kuif loopeenden, twee biggetjes en een tal aan lammetjes op de boerderij. Met de hakken door de modder worden er een aantal goede foto’s gemaakt.
Na het bezoek aan de boerderij, stoppen Noor en Anneloes bij de Versmarkt, Ivy Wellness Boutique met als eindstop de Wijnhandel. Sommelier Ted vertelt ons over zijn dagelijkse taken en trekt daarbij een heerlijk flesje witte wijn open. Of de dames een glaasje lusten? Uiteraard. Het misschien maandag, maar na een dag hard werken hebben ze dat zeker verdiend.

Interview Vivienne van den Assem

Later die week staat het interview en de fotoshoot met presentatrice Vivienne van den Assem in Hotel Leiden op de planning. Een thuiswedstrijd: Vivienne komt als sinds ze jong is bij het Leidse Valk Hotel vanwege opa en oma Van den Assem, die tegenover de zaak woonden. Voordat het feest begint, rijden Noor en Anneloes langs Proeflokaal Mimi. Alice van der Valk leent een paar kledingstukken uit voor de shoot in de Flora Suite van het hotel. Zoveel keuze! Uiteindelijk kiezen ze voor twee blauwe blouses; die kleur past goed bij Viviennes ogen.

Eenmaal terug bij het hotel, wordt de brasserie omgebouwd tot studio. Ondertussen is videoteam Allard en Yorick aangekomen. Een deel van het interview wordt – voor het eerst – opgenomen voor een online video. En dat is spannend. Daarom wordt alles uit de kast gehaald… Vivienne komt direct na de opname van ‘RTL Boulevard’ naar het hotel en zit nog vol adrenaline: ze heeft er zin in! Het opnameplan wordt snel doorgenomen en we beginnen met filmen. Het is een gezellig gesprek over lekker eten, haar carrière en gezin én hoe het nou is om familie te zijn van zo’n grote familie als Van der Valk. U bekijkt de video binnenkort via onze social media. Na het interview is het tijd voor de shoot. De dames verplaatsen zich naar de Flora Suite om de outfits door te spreken. Dit gebeurt nog een stuk of vier keer en dan staat alles erop! En trots dat ze zijn op het eindresultaat…

Visleverancier Thiele

In het voorjaarsnummer vindt u ook een artikel over zeevisgroothandel Thiele; de visleverancier van alle Valk Exclusief hotels. Sinds 1 januari gaat de zeevisgroothandel door onder de noemer ‘Van der Valk Vis’. Voor dit verslag zijn Noor en Anneloes vroeg uit de veren. In de haven van IJmuiden krijgen ze om half zeven ’s ochtends een rondleiding over de visafslag van keurmeester Willem Rietdijk en general manager van Koel & Vries Aart Veth. In de loods op de visafslag werken tientallen mannen zich in het zweet. Noor en Anneloes kijken hun ogen uit. Willem neemt de dames mee langs al de gevangen vis. Hij pakt hier en daar een vis uit een krat om te laten zien waar hij de vis op keurt. Ze zien het gebouw van binnen en buiten en spotten onderweg schepen, hardwerkende zeelui, nog meer kratten vis en de plek waar de vis wordt verkocht. Eenmaal terug op de werf, laat Willem ook nog eens zien hoe de grote kabeljauw wordt gefileerd. Ze vallen met de neus in de boter…

Nog heel even geduld, dan leest u ons nieuwe magazine online of in onze hotels!

Nog niet uitgelezen?

Terug naar overzicht