Direct naar de contentDirect naar de footer

Vakwerk in Hotel Zwolle

Gepubliceerd op 9 juni 2021

Met Alan Pearson heeft Hotel Zwolle een kanjer in huis. De geboren Engelsman kookte in topzaken als Merlet in Schoorl, De Swaen in Oisterwijk (in beide restaurants verwierf hij een Michelinster) en in Excelsior in Amsterdam.

Via restaurant De Koperen Hoogte kwam hij in Zwolle terecht waar hij nog steeds woont. Twee jaar geleden stapte Alan Pearson (62) over naar de keuken van Valk Hotel Zwolle. Om tot de ontdekking te komen dat daar bijna alles zélf wordt gemaakt. ,,Ik had het idee dat ze bij Van der Valk alles uit potjes haalden, maar dat blijkt een groot misverstand te zijn. Geweldig hoe hier gewerkt wordt; ik voel me er met mijn achtergrond helemaal thuis. Wel heb ik moeten wennen aan het massale met soms 700 gasten op een avond. Dat had ik nog nooit meegemaakt!"

Gelukkig went dat snel. De Engelsman, die al 40 jaar in Nederland woont en werkt, vormt nu met Richard Sloos, Maik Munsterman, Tim Horst en Fabian Janssen het chefs-kwintet van Zwolle. Dit vijftal betovert onder supervisie van Henk Swank, ook al zo'n kookveteraan met een mooie staat van dienst, de gasten uit de wijde omgeving met een lichte, smakelijke en regionaal georiënteerde eigentijdse keuken.

Een heerlijk voorgerecht

Tijdens ons bezoek proeven we de favorieten van Alan. We beginnen met de Zwolse versie van surf & turf: kreeft met rundvlees en mosterddressing. De kreeft gekookt in zout water met laurier, daarna gedeeltelijk ontdaan van zijn pantser en verder gesmoord in kruidenboter. Opgediend met lauwwarme gestoofde rundersukade en gamba-crostini.

'Krak'

Gevolgd door een combinatie van kabeljauw, coquille en groene asperge. Een zachtzilte lekkernij met een aangename 'krak'.
Het vega-gerecht dat volgt is een pasta: tortellini met rucola en ricotta. Een prachtcombinatie van Italiaanse smaken.

Sallands lam

Tot slot - de chef vindt dat we zelf mogen kiezen of er een dessert volgt of niet - een andere Overijsselse klassieker: lam uit Salland. Een zogeheten rack en filet, kort aangebakken in boter en langzaam verder gegaard in de oven.

Vakwerk daar, in die Zwolse keuken.

Proef zelf de smaak van Hotel Zwolle

Proef zelf de smaak van Hotel Zwolle

  • 1 x overnachting
  • 1 x ontbijt
  • 1 x driegangendiner
  • Gratis annuleren tot 12:00 uur op de dag van aankomst

Combineer een heerlijk verblijf in het hotel met een bezoek aan de meest veelzijdige shopstad van Overijssel! Maak een wandeling door de historische binnenstad of ontdek de prachtige omgeving rondom de Hanzestad Zwolle. Na een drukke dag geniet u in het hotel van een

Vanaf
€ 88,50
per persoon