Direct naar de contentDirect naar de footer

Chef-kok John: 'Het lekkerste van mijn menukaart? Boederij-eend met rilette!'

Gepubliceerd op 2 mei 2022

Als je érgens spannend kunt eten, dan is het in Valk Exclusief Hotel Apeldoorn. Chef-kok John Segers laat zich graag inspireren door de Franse en Aziatische keuken met soms een uitstapje naar, bijvoorbeeld, de Zuid-Amerikaanse keuken.

Sinds de opening in 2018 staat John Segers in de keuken van Valk Exclusief hotel Apeldoorn, eerst als souschef en tegenwoordig als chef-kok. De 47-jarige Nederlander met Koreaanse wortels werkte daarvoor onder andere als chef op cruiseschepen.

Spannend menu

Spannend menu

Voor de gasten van hotel Apeldoorn gaat John van start met een duo van koud en warm gerookte zalm met een garnituur van parelcouscous, gegaard in bietensap.

Gevolgd door een vegetarisch gerecht: poké bowl en daarbij drie sushi: van avocado, van komkommer en van roomkaas.

Nóg een tussengerecht: Pekingeend, krokant geroosterd in de oven. Met, op het laatst, die lekker hartige hoisinsaus erbij en voor de ‘frisheid’ een beetje limoenrasp.

Zelf de smaak van Hotel Apeldoorn proeven?

Zelf de smaak van Hotel Apeldoorn proeven?

Combineer een heerlijk verblijf in het hotel met een bezoek aan Haarlem. Boek het dinerarrangement en proef zelf het menu van chef-kok John.

  • 1x Overnachting
  • 1x Uitgebreid ontbijtbuffet
  • 1x Driegangendiner
  • Kosteloos annuleren tot 12:00 uur op de dag van aankomst

Vanaf €97,- per persoon

Boek nu
Hoofdgerecht

Hoofdgerecht

Lamsvlees is het hoofdgerecht. De filets gemarineerd in rozemarijn, knoflook, peper en zout, om en om gebakken in boter, verder gegaard in de oven en te rusten gezet. Bij een heerlijke saus van ingekookte port, jus de veau en kruidenbouquet.

Kers

Kers

Tot slot komt er uit de Valkkeuken een ‘kers’ van witte chocolade met gel van echte kers, chocoladecrumble, warme kersen en een munt-kletskop. Grote klasse, daar in Apeldoorn.