Direct naar de contentDirect naar de footer

Vrijheid blijheid in de keuken van Hotel Goes

Gepubliceerd op 8 maart 2021

Al 22 jaar is Ruben Vogel (45) chef-kok in Valk Hotel Goes. Hoewel hij geboren is in Rotterdam, heeft hij Zeeland definitief in zijn hart gesloten. Hij neemt Ton de Zeeuw mee langs zijn kaart.

Zijn relatie met general manager Claudi Verzijlbergh, die al een kwart eeuw in Hotel Goes werkt, is super. " Vanaf het begin werk ik met haar samen. Wij zijn een soort familie van elkaar gweorden." De keukenchef heeft inmiddels zoveel credits opgebouwd dat hij de vrije hand heeft gekregen: "Ik krijg alle ruimte om nieuwe dingen uit te proberen. Ik weet wat ik wel en niet kan doen en dat helpt als je probeert elke dag weer leuk uit te pakken."


Het Goese hotel kent een verscheidenheid aan gasten: doordeweeks zakenmensen, in het weekend 'uitgaanspubliek'. De eerste groep is voorspelbaar wat betreft het eetgedrag; de tweede wil graag verrast worden. "Dat zijn fietsers, Belgen en Randstedelingen. Die willen naar het strand of het museum, of door de stad of polders fietsen. Zij kiezen voor Live Cooking of willen apart aan een 'tweetje' in de restaurantzaal romantisch dineren. Met alle wensen houden we rekening; doordeweeks met zes man in de keuken, in het weekend met z'n tienen. Schnitzel, carpaccio en gamba-pil-pil zijn bij ons de hardlopers, naast zalm en sliptong. Populair is ook onze graangevoerde steak uit Uruguay. " Zelf houdt hij, als hij uit gaat, van zowel vlees, vis als vegetarisch. "Zolang het maar perfect bereid is."

Gepekeld

In zijn eigen restaurant serveert Ruben gerechten als hamachi, een tonijnachtige geelvinmakreel. De verse filets worden tien uur lang gepekeld in rode biet, dragon, peper, suiker en zout en daarna, net als sashimi, geserveerd. Een mooi, fris voorgerecht.
Gevolgd door gerechten die à la carte te bestellen zijn of deel uitmaken van een menu. Zoals een warm vega-tussengerecht: arancini (risottoballetjes) met roquefort.

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht is traditioneel: hertenbiefstuk. Op de plaat gegrild met peper en zout en opgediend met een mousseline van pastinaak, room, bouillon en witte chocolade.
Maar ook tempura van oesterzwam met esdoornsiroop eroverheen gedruppeld en een vinaigrette van citroen en edik van Pedro Ximénez. Voor de tempura heeft de chef een geheime tip; hij gebruikt bloem en wodka waardoor het eindresultaat extra krokant is.

Tot slot proeven we een appel die is gepocheerd in chai bij sticky rice, saus van chai en ijs van gezouten karamel.

Duidelijke zaak: in de meest culinaire provincie van ons land spreekt ook deze Valk keuken een stevig woordje mee.

Proef zelf de smaak van Hotel Goes

Proef zelf de smaak van Hotel Goes

Kom tot rust in de prachtige omgeving die Zeeland te bieden heeft en geniet hierbij volop van de oude vestingstad Goes. Na een dag verkennen staat onze keukenbrigade graag voor u klaar voor een driegangendiner.

Dit arrangement is het gehele jaar te reserveren vanaf €80,50 per persoon op basis van actiebeschikbaarheid.

Boek nu