Direct naar de contentDirect naar de footer

De leukste uitjes vanuit Hotel Emmen

Gepubliceerd op 8 november 2021

In de buurt van onze hotels is van alles te beleven. Van mooie natuur tot knusse steden. Wij geven u graag wat inspiratie voor tijdens uw verblijf. Deze week plannen we een dagje weg vanuit Hotel Emmen.

WILDLANDS Adventure Zoo

In WILDLANDS Adventure Zoo maakt u een wereldexpeditie in één dag. Ontdek nieuwe werelden en sta oog in oog met wilde dieren. Het park is opgedeeld in drie themagebieden. In 'Jungola' draait het om de jungle, in 'Serenga' staan de savanne en de woestijn centraal en in 'Nortica' gaat het om het poolgebied.

WILDLANDS Adventure Zoo ligt op 8 km afstand van het hotel.

Industrieel Smalspoor Museum

Maak een rit met een van de treintjes en rijd door het park 'de Hondsrug'. Tijdens de rit stopt de trein regelmatig en wordt er uitleg gegeven over het smalspoor en het voormalige hoogveen gebied. Hier komen meer dan zeventig vogelsoorten voor en groeit weer veenmos. Bovendien is het onderdeel van Geopark de Hondsrug, dat sinds 2015 de status 'UNESCO Global Geopark' heeft.

Het Industrieel Smalspoor Museum ligt op 11 km afstand van het hotel.

De Hondsrug

Het Hondsrug UNESCO Global Geopark is groter dan de Hondsrug alleen. Naast haar ruggen en dalen uit de ijstijd en vele prehistorische schatten, wordt het landschap gescheiden door beekdalen. Het loopt van het centrum van Groningen tot de vestingstad Coevorden.

De Hondsrug ligt op 13 km afstand van het hotel.

Kabouterland

In het hart van het Drentse dorpje Exloo ligt Kabouterland. Ga op stap met de kinderen en beleef een dag met kabouters, trollen en dieren. Ook vindt u hier diverse speeltuinen waarin de kinderen helemaal los kunnen gaan. Niet te vergeten: in Kabouterland wonen ook kleine exotische dieren, zoals het doodshoofdaapje, de neusbeer en de dwergotter.

Kabouterland ligt op 26 km afstand van het hotel.

Winkelcentrum de Weiert

Winkelcentrum de Weiert is hét grootste overdekte winkelcentrum in het noordoosten van Nederland. Of u nu komt voor de laatste mode, dagelijkse boodschappen, de nieuwste gadgets of de lekkerste delicatessen: hier vindt u wat u nodig heeft.

Winkelcentrum de Weiert ligt op 17 km afstand van het hotel.

Hunebedcentrum

Het Hunebedcentrum is een museum over de prehistorie. Uw bezoek begint met de expositie over de hunebedbouwers; ook wel de trechterbekercultuur. In de expositie ontdekt u hoe onze voorouders woonden en werkten en welke rituelen ze uitvoerden. Dit gebeurt middels films, vitrines, diorama's en spellen.

Het Hunebedcentrum ligt op 28 km afstand van het hotel.

Zelf op pad vanuit Hotel Emmen?

Zelf op pad vanuit Hotel Emmen?

  • 1x overnachting
  • 1x uitgebreid ontbijt
  • 1x driegangenkeuzediner
  • 1x dag fietsverhuur (QWIC 7 versnellingen) op dag na aankomst
  • Gratis annuleren tot 12.00 uur op de dag van aankomst

Verken de omgeving en kom daarna volledig tot rust in het hotel het 'Sportief iets'-arrangement.

Vanaf
€ 92,50
per persoon