Direct naar de contentDirect naar de footer

Ontbijten met: Daimy en Bridget van der Valk

Gepubliceerd op 12 augustus 2021

In de nieuwe editie van Valk Seasons vertellen Daimy en Bridget van der Valk over hun favoriete ontbijt. Ze delen hun favoriete gerechten en meer...

DAIMY

Wat is je favoriete ontbijt?

'Een goed begin is het halve werk, dus we gaan voor standje uitgebreid. Chiapudding met rijstmelk, bevroren fruit en kokos om precies te zijn. Net een traktatie en ook nog eens gezond.'

Het recept vindt u op pagina 15 van de nieuwe Valk Seasons.

Hoe drink jij je koffie?

'Ik ben redelijk uniek in mijn soort, want ik ben 24 jaar en ik drink nog steeds geen koffie. Toevallig hoorde ik laatst dat mijn opa, Arie van der Valk, pas koffie dronk rond zijn vijftigste. Iets met de appel valt niet ver van de boom, ha! Afijn, ik ben wel te porren voor thee. Liters thee zelfs.'

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

'Avosmash in een nieuw jasje. Het recept staat ook in deze editie van de Valk Seasons. Een echte aanrader!'

Het lekkerste dat ik ooit heb gegeten, is...

'Een stukje Hida-biefstuk uit Takayama, Japan, komt in mijn dromen nog regelmatig voorbij. Dit vlees smelt in je mond. Side note: die biefstuk kost een vermogen, acht euro voor een ministukje, maar het is je geld dubbel en dwars waard.'

Wat voor soort fruit vind je het lekkerst?

In de zomer heb ik standaard mango-cravings. Ik knal overal mango in: sapjes, salades, yoghurt, smoothiebowls. Hmmmm.

BRIDGET

Wat is je favoriete ontbijt?

'Pfoe, ik kan haast niet kiezen. Je kan mijn vrijwel met elk ontbijt blij maken. Of dit nou een overheerlijke chiapudding, pancakes, een smoothiebowl of toast met kikkergroene avocadosmash is. Stiekem bedenk ik de avond ervoor al wat ik de volgende dag wil ontbijten. Als ik echt moet kiezen, gaat de award naar een lekker broodje me avocadosmash. Nog lekkerder dan een gebakje als je het mij vraagt.'

Hoe drink jij je koffie? Of ben je meer een theeliefhebber?

'Koffie of thee? Is that even a question? Ik begin mijn ochtend altijd met een heerlijk kopje koffie. Dit kan verschillen van een espresso tot cappuccino. Nu moet ik toegeven dat onze melkschuimer een tijd verdwenen was, wat betekende dat ik iedere ochtend zwarte koffie dronk. Dit vind ik overigens enorm lekker, maar toch kun je mij het meest blij maken met een cappuccino met een lekkere dikke schuimlaag erbovenop. Toevallig heb ik laatst een geweldige ontdekking gedaan. Op een verveelde dat probeerde ik namelijk de 'Barista Coconut'-melk van Rude Health, verkrijgbaar bij de Valk Versmarkt. Sindsdien kan ik niet meer zonder.'

Mijn favoriete snack is...

'Hoewel ik vroeger echt een snoepmonster was en ik erg kon genieten van zoetigheid, kan ik vandaag de dag steeds meer zoute dingen waarderen. Nu moet ik toegeven dat ik niet heel erg van een enorme borrelplank ben, maar mocht ik in de supermarkt op zoek gaan naar een snack, dan ren ik het liefst naar het Japans georiënteerde schap.'

Wat voor soort fruit vind je het lekkerst?

'De combinatie van mango en ananas vind ik geweldig. Een combinatie van zoet en zuur: jammie. Deze fruitsoorten doen mij altijd denken aan een heerlijke tropische vakantie.'

Koop nu bij Valk Koffie

Koop nu bij Valk Koffie

Wilt u net zoals Daimy en Bridget genieten van een goede kop koffie of thee? Haal nu uw koffie en thee bij Valk Koffie.

Koop nu