Direct naar de contentDirect naar de footer

Smaakmaker Mitchel van der Valk

Gepubliceerd op 10 augustus 2021

'Lekkerbek onder de Valken kan niet zonder Parmezaan'

In deze rubriek vertelt de nieuwe generatie over haar culinaire voorkeuren. Houden jonge Valken van schnitzels, sushi of...? Waarvoor kunnen we Mitchel van der Valk (23) van Hotel Vianen wakker maken?

Wanneer heb je voor het laatst gekookt?

'Gister ben ik om elf uur 's morgens begonnen met het maken van sofrito, de basissaus voor pasta bolognese. Eerst heb ik de groente brunoise gesneden. Zeg maar: in kleine blokjes. Zelf doe ik er altijd één deel rund bij en één deel varkensgehakt; dat heb ik standaard in de vriezer liggen. In mijn koelkast ligt altijd Parmezaan. Daarmee verrijk ik mijn sauzen. Parmezaan is een umamibom; het zorgt voor een smaakexplosie. Of ik breek een stuk in brokken, bij een goed glas rode wijn.'

Ben je culinair opgevoed?

'Net als de meeste Valken, denk ik. Je ontkomt er niet aan om vaak in restaurants te eten. Wat mezelf betreft: de maaltijd kwam of naar boven in Hotel Akersloot, waar we woonden, of we aten beneden. Gerechten van de nieuwe kaart proeven, deden we ook. Vanaf dag één liep het storm in ons hotel, dus meestal gebeurde dat even tussendoor.'

Waarvoor kunnen we je wakker maken?

'Oei, dat is een lastig: ik hou van zoveel dingen! Ik noem iets dat ik van jongs af aan lekker vind: tournedos roquefort. Als we in Valk Hotel Barcarola in Girona waren, aten we dit vaak in restaurant Villa Más en ook al heeft het gerecht een niet heel uitgesproken smaak, ik vond het toen al lekker. Maar ik ben ook gek op groente van de barbecue, een gepofte aardappel en een goed stuk vlees of vis. Of zeebaars in zoutkorst. Het leukste om zelf te bereiden, zijn sauzen en stoofschotels.

Wat zijn lekkere drankjes?

'Ik ben onwijs gek op wijn. Ik drink graag een zware Spaanse Ribera of Rioja of, qua wit, Chardonnay uit de Bourgogne, Californië of Argentinië. Ik hou van volle, rijke smaken. Van hoog op smaak koken trouwens ook, al is het niet zo goed om te zout te eten...'

Wat vind jij de beste Valk klassiekers?

'Een schnitzel vind ik heel lekker, vooral als ik een kater heb of even snel moet eten. Heel simpel, met een uitje, een spekkie en paddenstoelen. Onze zeetong vind ik ook lekker; maar geen Tong Picasso waar mensen om onverklaarbare redenen van houden. Ik hou niet van warm fruit als ananas en banaan. Dat hoort niet!

Het hele interview met Mitchel van der Valk leest u in het nieuwe zomernummer van Valk Magazine; gratis mee te nemen in alle Valk Exclusief Hotels & Restaurants.

Genieten van de heerlijke keuken van Hotel Vianen?

Genieten van de heerlijke keuken van Hotel Vianen?

Geniet van een overnachting met uitgebreid ontbijtbuffet en schuif 's avonds aan voor een lekker driegangendiner.

Boek nu de zomerdeal:

  • 1x overnachting in een comfort kamer met kingsize of twin bed, bubbelbad, terras of balkon
  • 1x uitgebreid ontbijtbuffet
  • Gratis wandel- en fietsroutes
  • Gratis toegang tot zwembad en wellness (op reservering)
  • Gratis annuleren tot 12.00 uur op de dag van aankomst

Vanaf €57,50 per persoon.

Boek nu