Direct naar de contentDirect naar de footer

Uitsmijter: Ives van der Valk

Gepubliceerd op 17 januari 2021

Elke editie van het Valk Exclusief magazine eindigt met de Uitsmijter. Hierbij leren wij meer over hoe de jonge generatie Valken tegen de hotelwereld aankijkt. In de voorjaarseditie 2020 lieten we Ives aan het woord:

"Alle kinderen in de familie gaan, naast school, een keer beginnen in een van onze hotels. Dat weet je gewoon. Sinds een paar maanden heb ik een weekendbaantje bij Proeflokaal Mimi. Dat is het food & lifestyle restaurant van de Valk Versmarkt bij Hotel de Gouden Leeuw in Voorschoten. Het leek me leuk om een andere keuze te maken en niet meteen in het hotel zelf te beginnen zoals bijna iedereen doet. Mimi is overzichtelijker; zo kan ik er een beetje in komen en wennen aan de horeca.

Ik heb eerst een keer meegelopen om te zien hoe dat is. Nu werk ik elke zondag want op zaterdag moet ik voetballen; dat is een grote hobby van me. Het betekent drie keer in de week trainen en in het weekend een wedstrijd spelen. Zondagochtend kan ik even uitslapen; daarna ga ik douchen en moet ik om 12 uur beginnen bij Mimi. We zijn met z'n vijven, soms met z'n zessen en dan is het een kwestie van bestellingen opnemen en borden naar de tafels brengen. Ik doe een beetje van alles.

Twee doen de tafels voor, twee anderen doen de tafels achter en eentje staat achter de bar en zorgt voor de koffie. Soms is nog iemand die overal rondloopt. Ik vind alles leuk. Ik heb al voor en achter bediend en een keer rondgelopen, alleen de koffie heb ik nog niet gedaan. Dat is misschien nog een beetje lastig.

Voorlopig wil ik in Mimi blijven werken want het is er erg gezellig. Als mensen boodschappen hebben gedaan bij de Versmarkt komen ze altijd even een bakje koffie drinken of lekker lunchen. Of ze komen een wijntje doen met wat lekkers erbij dat uit de Versmarkt komt.

Ik zie ook mensen werken op hun laptop en we hebben veel verjaardagspartijen. Dan komen ze bijvoorbeeld met zijn tienen eten. Misschien wil ik over een tijdje overstappen naar Hotel de Gouden Leeuw hier tegenover. Daar heb ik met kerst geholpen in de bediening wat ik ook erg leuk vond.

Ik denk dat ik later een baan wil in een van de hotels. Als ik klaar ben met school - ik zit nu op het vmbo-t - kan ik me eventueel inschrijven voor de Hotelschool. Mijn vader is bezig met een nieuw Van der Valk hotel bij Eindhoven en daar is er eentje in de buurt. Een neef van mij heeft er ook gestudeerd. Zo kwam ik op het idee. Het zou mooi zijn als ik daar school en werk kan combineren.

Volgens mij is het leuk om later een baan in een van de hotels te hebben. Mijn broer vroeg laatst wat ik na school zou willen doen. Daar hoef ik niet echt over na te denken; het is mijn droom om bij Van der Valk te werken. Mijn hele familie doet dat en ik hoor er altijd mooie verhalen over."

Nog niet uitgelezen?

Terug naar overzicht