Direct naar de contentDirect naar de footer

Moederdag: de dag van verwennerij sinds 1914

Gepubliceerd op 15 april 2022

Het is de dag waarop moeders mogen uitslapen, terwijl de kinderen het ontbijt maken. Tijdens het ontbijt op bed krijgt moeder van de kinderen een geknutseld cadeau met een gedicht. Moederdag is een belangrijke familiedag. Maar hoe is het eigenlijk ontstaan?

Moederdag is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. De alleenstaande lerares Anna Jarvis bewonderde haar eigen moeder en de rol die alle moeders hebben in de maatschappij. Toen haar moeder in 1905 op de tweede zondag van mei overleed, organiseerde Anna Jarvis twee jaar later een kleine dienst in een kerk in West Virginia om haar moeder te eren.

Zij zette alles op alles om elk jaar een dag in te stellen om alle moeders te vereren. In 1914 lukte het haar eindelijk en maakte president Wilson van 'Mother's Day' een officiële nationale feestdag.

Brunchen met Moederdag doet u bij ons

Brunchen met Moederdag doet u bij ons

Het is de dag dat uw moeder, bonusmoeder, verzorger, oma of geliefde in het zonnetje gezet wordt. Daar dragen wij graag aan bij. Reserveer nu en geniet samen van onze luxe moederdagbrunch.

Zien wij u met Moederdag?

Boek nu

Moederdag in Nederland

Nederland en België namen de feestdag al snel over. Vlaanderen was het snelst met de Antwerpse Moederkesdag en sinds 1928 is Moederdag een officiële dag in Nederland. De Koninklijke Maatschappij van Tuinbouw en Plantkunde zag in Moederdag een manier om meer bloemen te verkopen. Banketbakkers maakten speciale moederdagtaarten en zo volgden er steeds meer speciale moederdagcadeaus.

Moederdag stond dus meteen in het teken van het kopen van cadeaus, om te beginnen met een bos bloemen. Maar er zijn ook andere manieren om moeders, bonusmoeders, oma's en verzorgers te verwennen, zoals met een verzorgde moederdagbrunch of overnachting bij Valk Exclusief. Viert u Moederdag bij ons?