Direct naar de contentDirect naar de footer

Pasen met de kids

Gepubliceerd op 20 maart 2021

Pasen; gezellig samen met het gezin brunchen en leuke dingen doen. U kunt natuurlijk een spelletje uit de kast trekken, maar u kunt ook speciale paasspelletjes doen. Wij geven u graag wat inspiratie.

Eieren zoeken 2.0

Een echte paasklassieker; eieren zoeken! Doe het dit jaar net even anders dan u wellicht normaal doet. Verzin een leuke (paas)zin en plak letters op de chocolade eitjes voor u ze verstopt. Zo hebben de kids na het zoeken ook nog even een kleine puzzel voor ze de eitjes kunnen opsnoepen.

Paashaasje prikje

Plak -of teken- een paashaas op een groot vel papier. Met een bol watten met dubbelzijdig tape laat u de kids het staartje van de paashaas op de juiste plek plakken. Uiteraard met een blinddoek om. Wie zit er het dichts bij?

Eierrace

Deze klassieker mag natuurlijk eigenlijk niet ontbreken in dit rijtje. Met een lepel in de hand en daarop een hardgekookt ei (om een rommel te voorkomen) leggen ze een parcours af. Wanneer het ei valt, moeten ze opnieuw beginnen. Laat de kids ook papa en mama uitdagen! Wie doet dit het snelst?

Kenny Koken

Samen met Kenny maken de kids de lekkerste gerechtjes. Zo kunnen ze straks wel koken! Voor Pasen kunnen de kids samen met Kenny, stap voor stap, een lekker paasbrood op tafel zetten. Download hier het volledige recept. Vergeet niet om het eindresultaat met ons te delen!

Toeki paasei schilderen

Laat uw kleine Picasso samen met Toeki Vermeer de mooiste creaties schilderen op de eieren van de paasbrunch. Download ons knutselpakket, knip Toeki uit en laat de kids ook deze inkleuren. Door deze achter het ei te zetten lijkt het net of ze samen een meesterwerk hebben gemaakt.

Jeu de Ei

U bent waarschijnlijk wel bekend met jeu de boules, dit is hetzelfde maar dan met paaseieren! Geef de kids drie plastic eieren in dezelfde kleur. Er is één ei met een afwijkende kleur die als eerste wordt gegooid. Doel is om hier zo dichtbij te komen als mogelijk. Wie het meest dichtbij ligt als alle eieren zijn gegooid krijgt een punt. Liggen er meer eieren van dezelfde speler? Dan krijgen ze zelfs twee of drie punten. Het spel is afgelopen wanneer iemand elf punten heeft gehaald.

Wortel werpen

Dit is een paasspel dat zowel binnen als buiten gespeeld kan worden. Teken een paashaas op een stuk karton, knip de mond en de buik eruit. Vervolgens laat u de kinderen wortels (of kleine zakjes) werpen. De buik is vijf punten waard en de mond tien punten.