Direct naar de contentDirect naar de footer

Terugblik op een bijzonder jaar

Gepubliceerd op 28 december 2021

2021 was een jaar waarin zowel u als gast en wij als medewerkers flexibel moesten zijn. Wij hebben genoten van de tijd waarin wij u mochten ontvangen en willen u bedanken voor uw loyaliteit het afgelopen jaar. Wij geven u graag een terugblik op de mooie momenten voor onze hotels in 2021.

Januari

Hotel Deventer is open

Hotel Deventer is open

In januari 2021 was het eindelijk zover: Hotel Deventer ging open! De deuren van het eerste energieneutrale en aardgasloze hotel van Nederland zijn eerder stilletjes geopend en de eerste gasten werden verwelkomd. Het hotel heeft helemaal zijn eigen stijl betreft interieur waarvoor de Hanzestad Deventer inspiratie was. De suites gingen een paar weken later open. Daar was de eerste gast niemand minder dan presentator Jan Versteegh.

Februari

Valentijn to go

Valentijn to go

Als het Valentijnsdiner niet door kan gaan, dan zijn we creatief en brengen we de romantiek bij u thuis. Zo zijn de 'Valentijn to go'-boxen ontstaan. Bij verschillende Valk Exclusief hotels bij u in de buurt kon u uw boxen ophalen en thuis genieten van een brunch vol liefde.

Maart

Het hoogste punt is bereikt

Het hoogste punt is bereikt

Door de mist was het niet goed te zien, maar het hoogste punt van Hotel Schiedam is in maart officieel bereikt! De bedoeling was om deze mijlpaal op grote schaal te vieren met pannenbier, zoals ze dat doen in Schiedam, maar wegens de huidige maatregelen werd dat op een later moment ingehaald. De opening van dit splinternieuwe hotel staat gepland voor het voorjaar van 2022. Schie you soon!

Nóg een hoogtepunt

Nóg een hoogtepunt

Een jaar na het slaan van de eerste paal bereikt de nieuwbouw van Hotel Schiphol A4 in maart zijn hoogste punt. Een mijlpaal in een bijzondere tijd. Langs de A4 nabij Schiphol is de hoteltoren met zijn veertien etages nu al een echte blikvanger. Waar het hotel in zijn oude vorm vier etages telde, daar gaat de splinternieuwe hoteltoren 50 meter de hoogte in. Het gebouw met zijn strakke markante vormgeving trekt al van ver de aandacht. De betonnen toren wordt aangekleed met witte steen en krijgt volgens Bill van der Valk daarmee een moderne uitstraling. „Zoals de meeste nieuwe Valk Exclusief hotels.”

April

De beste bonbon in Hotel Vianen

De beste bonbon in Hotel Vianen

Valk Exclusief-patissier Jordi van Eden van Hotel Vianen maakt de beste bonbon van 2021. Zijn bonbon is als beste uit de bus gekomen bij het Dutch Pastry Team en wint een prijs. De jury roemt het ‘rijke smaakpalet’ van zijn creatie. Patissier Jordi van Eden van Valk Hotel Vianen over zijn winnende bonbon: ‘Mijn geheim? Vaak oefenen en proeven.’

Het is een mond vol: een bonbon, gevuld met een gel van bergamot en een ganache van caramel en long pepper. Dan de bodem: die bestaat uit een krokante laag praline van macadamianoten. En het omhulsel: melkchocolade met daarop, als luxe detail, een minuscuul blaadje van bladgoud. Van der Valk-patissier Jordi van Eden: ,,Als je ‘m doorsnijdt, zie je drie laagjes. Eerst proef je de frisse, zure smaak van bergamot, daarna het pepertje en tot slot het zoutje van de macadamia.’’

Mei

Welkom Billy en Beer

Welkom Billy en Beer

Sinds een paar maanden heeft natuurboerderij Tante Tokkie twee nieuwe bewoners: biggetjes Beer en Billy. „We gingen kippen kopen, maar kwamen terug met twee biggetjes,” lacht Boerin Renske.

Dit kleinschalige dier- en natuurvriendelijke boerenbedrijf is te vinden in Voorschoten naast Hotel De Gouden Leeuw en geeft een unieke inkijk in het leven van een boer en de daarbij behorende werkzaamheden.

Bedankje van het ROC

Bedankje van het ROC

De Hotels Vianen, Houten en Utrecht hebben een bedankje ontvangen van het ROC Midden Nederland voor een bijzondere samenwerking. In de afgelopen lockdown(s) is er alles aan gedaan om stagiaires en leerlingen in dienst te houden om studievertraging te voorkomen.

Zo zijn er talloze workshops en excursies georganiseerd, zoals het mixen van de perfecte cocktails en het maken van bonbons. Ook kregen de leerlingen en stagiairs een cursus tafelbereiding en een wijncursus.

Al onze stages vind je op valkjobs.nl

Juni

Klantvriendelijkste leisurebedrijf

Klantvriendelijkste leisurebedrijf

Met trots mochten wij u deze maand vertellen dat Van der Valk door KLANT is uitgeroepen tot het klantvriendelijkste leisurebedrijf van Nederland. Daarnaast staan we van alle Nederlandse bedrijven op de 8e plaats. Dit vinden wij uiteraard geweldig nieuws en waarderen we enorm!

Nieuwe Valk Seasons

Nieuwe Valk Seasons

Na de lancering vorig jaar winter, werd ook de zomereditie van de Valk Seasons geïntroduceerd. Deze editie stond boordevol zomerse gerechten, zoals makkelijke salades, ontbijtrecepten en hoe u indruk kunt maken tijdens de barbecue.

Juli

Hotel Amsterdam Zuidas 1 jaar

Hotel Amsterdam Zuidas 1 jaar

Ondertussen is Hotel Amsterdam Zuidas alweer één jaar geopend. De tijd is gevlogen! Met maar liefst 234 kamers, luxe suites en een fantastisch uitzicht over de skyline van Amsterdam, is dit hotel het bezoeken waard. Binnen tien minuten ben u in het hart van de hoofdstad.

Opening wellness Hotel Middelburg

Opening wellness Hotel Middelburg

De opening van de wellness van Hotel Middelburg is de eerste van velen dit jaar. In deze gloednieuwe wellness kunnen gasten genieten van het zwembad, vijf verschillende soorten sauna's en een grote fitnessruimte.

Augustus

Digitale opening Hotel Haarlem

Digitale opening Hotel Haarlem

De intensieve renovatie van Hotel Haarlem is deze maand volledig afgerond. Gasten kunnen volop genieten van de nieuwe wellness met fitnessgedeelte en kersverse kamers. Ook zijn de vergaderzalen, de keuken, het restaurant en de receptie onder handen genomen. Eén van de eyecatchers is Birdy's Bar.

Nieuwe vergaderzalen

Nieuwe vergaderzalen

Sinds januari is er in Hotel Maastricht hard gewerkt om de twintig jaar oude vergaderruimten en boardrooms te moderniseren en een nieuwe look te geven. Vanaf de nazomer kunnen gasten hier optimaal gebruik van maken. Het enige waaraan niet is getornd, is de grootte van de ruimten. Verder is werkelijk alles vernieuwd en dat geldt niet alleen voor de aankleding. Om meer lichtinval te krijgen, heeft de oude pui plaatsgemaakt voor een glazen gevel. Zo past deze aanpassing bij de nieuwe stijl hotelkamers en andere ruimten die allemaal baden in een zee van daglicht.

September

Hotel Amsterdam Zuidas is 'Beste Gebouw 2021'

Hotel Amsterdam Zuidas is 'Beste Gebouw 2021'

Ontzettend trots zijn wij als familiebedrijf dat Hotel Amsterdam Zuidas is uitgeroepen tot 'Beste Gebouw van het Jaar' door Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus. De vakjury heeft gekozen voor het hotel vanwege 'de meeste meerwaarde voor mens en maatschappij'. Verder zegt de jury: ''Met dit hotel krijgt niet alleen die naam 'een nieuwe dimensie', maar ook de hotelpsychologie.''

Valk Voor Thuis

Valk Voor Thuis

Deze maand introduceerden we ook Valk Voor Thuis: brunch- en dinerboxen voor thuis. We moesten flexibel zijn, vanwege de wisselende openingstijden m.b.t. het coronavirus. Daarom ontwikkelden we Valk Voor Thuis, zodat u thuis kunt genieten van de Valk Exclusief-kwaliteit. Box uitproberen of bestellen? Dat doet via deze link.

Nieuw: Pink suite

Nieuw: Pink suite

Hotel Akersloot toverde de diamond suite om tot de verliefdmakende Pink suite. De kamer is van alle gemakken voorzien met faciliteiten als een privé-sauna en tweepersoons bubbelbad. Er wordt veel gebruik gemaakt van lichtroze kleuren, die worden afgewisseld met een aantal donkerroze details. De eyecatcher van de suite is de roze bloesemboom in het midden van de kamer. Heeft u de suite al bezocht?

Oktober

Toekanlogo 65 jaar

Toekanlogo 65 jaar

Ondertussen bestaat ons toekanlogo 65 jaar. De eerste toekan werd door Jaap Zeeuw van der Laan op het dak van Hotel Avifauna geplaatst. Tot aan nu heeft het toekanlogo verschillende vormen aangenomen. Sommige hotels gebruiken de volledige toekan en anderen alleen de kop van de vogel. De tropische vogel schittert vandaag de dag nog steeds op de daken van onze hotels en restaurants en is niet weg te denken uit het beeld van Van der Valk.

Opening wellness Hotel Hengelo

Opening wellness Hotel Hengelo

De deuren van het wellnesscomplex van Hotel Hengelo zijn geopend! Met diverse sauna's, een zwembad en een fitnessruimte, is het hier heerlijk ontspannen voor hotelgasten. Achter het hotel is een splinternieuw vrijstaand paviljoen. De wellness omvat verschillende sauna's en sneeuwdouches en enkele behandelkamers. Op de eerste etage is een nieuwe fitnessruimte ingericht. Liggend in het zwembad aan de achterzijde hebben de hotelgasten uitzicht op de fraaie nieuw aangelegde tuin.

Nieuw: Valk Cadeaubox

Nieuw: Valk Cadeaubox

Dit jaar introduceerden we de Valk Cadeaubox; de Valk Cadeaucard in een luxe cadeaubox met een vast bedrag voor een nachtje weg of een weekendje weg.

November

Opening wellness Hotel Assen

Opening wellness Hotel Assen

Ook de gasten van Hotel Assen kunnen nu relaxen in een luxe wellness. Achter het hotel is een compleet nieuw gebouw neergezet om in alle rust te genieten van verschillende sauna's, het zwembad en meer. Het pand is een blikvanger op zich met z'n gevel van natuursteen en groene dakbedekking van mos sedum. Binnen trekt vooral het royale zwembad de aandacht. Saunaliefhebbers vinden in het complex maar liefst vier soorten sauna's.

December

Opening wellness Hotel Heerlen

Opening wellness Hotel Heerlen

Heerlen heeft er sinds december een nieuw badhuis bij waar hotelgasten kunnen genieten en ontspannen. Badhuys TerWorm beschikt over een verwarmd zwembad, een uitgebreide moderne fitness en een gloednieuwe wellness met bijzondere sauna's en faciliteiten omringd door de prachtige natuur van Landgoed TerWorm. Wij hopen dat u in het nieuwe jaar snel gebruik kunt komen maken van de nieuwe wellness.

Knappe koppen op de cover

Knappe koppen op de cover

We sluiten af met een paar bekende gezichten die dit jaar op de cover van ons Valk Magazine zijn verschenen. In januari en februari stond meester patissier Robert van Beckhoven op de voorkant. Gevolgd voor RTL Boulevard-presentatrice Vivienne van den Assem in de lente. Meestermagiër Hans Klok mocht de zomercover bekleden, waarna schrijver en presentator Özcan Akyol in de hotelbar van het gloednieuwe Hotel Deventer op de foto staat. Het jaar sluiten we af met niemand minder dan muziekduo Nick & Simon.

Ook in 2022 staan wij graag weer voor u klaar, op de manier die op dat moment mogelijk is. Want ondanks dat alles even op z'n kop heeft gestaan het afgelopen jaar verandert er niks aan onze gastvrijheid.

Names alle collega's bij Valk Exclusief wensen wij u een gelukkig en sprankelend nieuwjaar.

Terug naar overzicht