Direct naar de contentDirect naar de footer

Haarlem hoort er weer helemaal bij

De verbouwing van Hotel Haarlem heeft bijna tien jaar in beslag genomen. Wat een 'verouderde zaak' was, is nu een modern stadshotel met een gloednieuwe wellness- en fitnessruimte.

06.45 uur

06.45 uur

Front office medewerker Vera begint haar ochtenddienst achter de receptie: ,,Ik controleer hoeveel personen in- en uitchecken en of gasten speciale wensen hebben, bijvoorbeeld een romantisch pakket op de kamer.’’ Het regelen van die pakketten begint in de ochtend nadat de kamers zijn schoongemaakt.

09.00 uur

09.00 uur

De geplande vergaderingen gaan zo van start en salesmedewerker Anoushka controleert nog even de zalen. Sinds de verbouwing heeft Hotel Haarlem een stuk meer ruimte om gasten te ontvangen voor een vergadering of evenement: er zijn maar liefst twintig zalen met een totaaloppervlakte van meer dan 2000 vierkante meter.

11.30 uur

11.30 uur

Vanaf het hotel is het zo’n vijf á tien minuten met de e-chopper naar het centrum van Haarlem. Een paar hotelgasten hebben de elektrische brommer gehuurd voor een gezellig dagje stad. Mathilde, financieel projectmanager en vierde generatie Van der Valk: ,,Het huren van een e-chopper is echt iets van de laatste tijd. Met de e-chopper ben je overal net iets sneller.’’

Ontdek Hotel Haarlem

Ontdek Hotel Haarlem

  • 1x overnachting
  • 1x uitgebreid ontbijt
  • 1x koffie/thee met gebak

Boek nu het 'Ontdek Haarlem'-arrangement vanaf €59,50 per persoon.

Boek nu
14.00 uur

14.00 uur

Het is tijd om de kamers te controleren. Een taak die front office manager Sorea vandaag op zich neemt. ,,Na het uitchecken en de grote schoonmaak, check ik of de kamers goed schoon zijn en alle inboedel aanwezig is, zoals de kledinghangers en toiletartikelen.’’ Dat het hotel gloednieuw is, draagt bij aan het werkplezier, vindt de front office manager.

17.30 uur

17.30 uur

Hotel Haarlem heeft een gloednieuwe wellness en fitnessruimte. In de wellness kunnen gasten genieten van een infrarood- en een zoutsteen-sauna, een Turks stoombad én een gedeelte met watervalkranen, om af te koelen. De fitnessruimte beschikt over verschillende apparaten waar sportieve gasten lekker ‘los’ kunnen gaan.

21.00 uur

21.00 uur

In de keuken stellen leerlingen Tom en Jordi een borrelplank samen voor gasten in de hotelbar. Oude kaas, grilworst, leverworst, olijven en augurken worden door hen keurig gerangschikt op de plank. Teun en Jordi vinden de keuken van Hotel Haarlem een goede leerschool die veel uitdagingen kent. Jordi: "We krijgen zowel les in de bereiding van gerechten als de opmaak van de borden."

23.00 uur

23.00 uur

Matteo werkt pas een half jaar als facilitair medewerker in Hotel Haarlem, maar is inmiddels aardig ingevoerd. Tijdens zijn rondes door het hotel kijkt hij of er geen overlast wordt veroorzaakt en alle brandmelders en rookmelders intact zijn. Dat doet hij drie, vier keer per avond.