Direct naar de contentDirect naar de footer

24 uur in... Hotel Almere

Gepubliceerd op 23 januari 2021

De redactie van het Valk Exclusief magazine mocht ook in Hotel Almere 24 uur meekijken. We praten met Sigrid en Robbert van der Valk over het ontstaan en de vernieuwingen van Hotel Almere.

11:00 uur

Een gast die graag in bad wilt, belt de receptie: help de jacuzzi bubbelt niet meer! De mannen van de Technische Dienst spoeden zich naar de wellness suite waar de gasten verblijven. Tome, Dylan en Mike tillen de motor van het bad omhoog en verhelpen snel het probleem. Zo, er kan weer gebubbeld worden. Mike: "Zo gaat het de hele dag door. We verhelpen alle spoedjes en alle andere klussen vlechten we er tussendoor." Dylan: "We zijn bijvoorbeeld net klaar met het ophangen van de nieuwe televisies en foto's in alle 180 kamers."

14:00 uur

Robbert en Sigrid van der Valk vormen (in 2019) alweer acht jaar de directie van Hotel Almere. "Nog steeds met plezier." zegt Sigrid. "We hebben een fijn team waarvan veel mensen al sinds de opening of vlak daarna bij ons werken. Dat zegt genoeg."
Vandaag is het precies acht jaar geleden dat het hotel de deuren opende: een goed excuus voor een lekkere taart. Robbert roept een deel van het personeel bijeen in de kleine bar en snijdt samen met Sigrid de taart aan. En wat voor één! "Deze komt van Vinny's Bakery uit Amsterdam. Een bakkerij die supermooie taarten maakt. We bestellen er vaak de bruidstaarten voor het hotel." De taart gaat er goed in en Sigrid zet samen met haar collega's vijftig bordjes klaar voor het personeel dat aan het werk is.

17:00 uur

Alex Haverkamp staat sinds dag één achter het fornuis van Hotel Almere. Inmiddels samen met sous-chefs Ben en Herman. Behalve voor het à la carte restaurant heeft Alex nog een passie. "Wat ik erg gaaf vind om te doen zijn de grote partijen. Daarmee bedoel ik het creëren van de gehele catering voor 500 tot 1000 personen. Laatst hadden we een Chinese bruiloft met 600 gasten. Daarvoor hebben we een 8-gangen menu uitgeserveerd met onder andere king crab. Dat was een spektakel hoor. We kregen hulp van Hotel Harderwijk, want het was enorm veel werk in relatief weinig tijd."

22:30 uur

"Hoe vind je het geworden?" vraagt Sigrid, terwijl ze trots om zich heen kijkt. De Waterfront hotelbar heeft een make-over ondergaan. Van ijsblauw naar bruin, donkerblauw en beige. "We hadden een herenclub voor ogen. Zo'n chique met leren Chesterfields, gedimd licht en flessen cognac achter de bar. Dat sfeertje hebben we een beetje geïmiteerd, maar wel met robuuste lampen erbij en behang met een mooie print."
Achterin is nog een kleine bar die afgesloten kan worden. "Hier hebben we grote houten tafels van boomstammen gezet en een paar intieme hoekjes om wat meer privé te kunnen zitten. Rondom de haard staan grote fauteuils en een lange Chesterfield bank. Ik ben er happy mee."

Dit artikel komt uit het Valk Exclusie magazine voorjaar 2019

Zelf een kijkje nemen in Hotel Almere?

Zelf een kijkje nemen in Hotel Almere?

Het hotel is gewoon open. Ontbijt, lunch en diner worden aangeboden als take away.

Boek nu uw verblijf, voor u het weet​ ontdekt u het veelzijdige Almere en de omgeving tijdens een fiets- of wandeltocht.

Boek nu uw kamer