Direct naar de contentDirect naar de footer

24 uur in... het dorp van Van der Valk

Gepubliceerd op 19 april 2021

In zes jaar tijd is het gebied rondom Hotel de Gouden Leeuw getransformeerd tot een heus Van der Valk-dorp. Met een eigen Versmarkt, Proeflokaal, Boutique Wellness, Natuurboerderij en Pannenkoekenrestaurant. We zijn 24 uur op mini-vakantie in Voorschoten.

06:30 uur

De ontbijtkoks van de Gouden Leeuw maken voor de hotelgasten elke ochtend een heerlijk buffet klaar. Assistent-kok Andy draagt daar regelmatig een steentje aan bij: ,,Op dit moment is het rustig. De gasten krijgen een ontbijtbox mee die zij zelf mogen samenstellen."

07:00 uur

Nog geen honderd meter verderop bakken de dames van de bakkerij het brood af voor de Versmarkt. ,,Een dag van tevoren zetten we alle karren met brood klaar voor de volgende ochtend. 's Ochtends starten we de ovens op en leggen dan het brood erin. Daar zijn we van half zeven tot negen uur mee bezig, tot de winkel opengaat." vertelt broodverkoopster Erica.

11:00 uur

Later op de ochtend treffen we een paar enthousiaste bezoekers van Natuurboerderij Tante Tokkie. Dat is niet zo gek: de eerste lammetjes zijn te bewonderen. Boerin Renske: ,,Er zijn nog meer drachtige schapen en in april verwacht ik nog een stuk of veertig lammetjes."

Het is een gezellige bedoening, zeker nu de zon schijnt. ,,Bezoekers wandelen graag in de omgeving. Achter de boerderij ligt landgoed De Horsten en op loopafstand bevindt zich Kasteel Duivenvoorde. Daarna komen mensen naar ons om koffie te drinken." zegt bedrijfsleider Carlijn. ,,We verkopen koffie to go, poffertjes, huisgemaakte stroopwafels en appeltaart en ook de ijssalon is open."

14:00 uur

Rond lunchtijd staat er een flinke rij bij Proeflokaal Mimi voor de take away. Raymond en Ingrid zijn vaste bezoekers: ,,We halen hier regelmatig een vers belegd broodje. Meestal nadat we boodschappen hebben gehaald bij de Versmarkt." Wat hun favorieten zijn? Voor Ingrid is dat een broodje met huisgemaakte kipkerriesalade. Raymond is dol op het broodje carpaccio, maar is ook erg enthousiast over het broodje bal van kalfsgehakt.

15:15 uur

Achter Proeflokaal Mimi bevindt zich Wijnhandel de Gouden Leeuw. Tadeu - 'Ted'- Pestana Ferreira is verantwoordelijk voor de inkoop en de bestellingen en geeft ook wijnadvies. ,,In de Versmarkt verkopen we onze Valk-huiswijnen, maar ook merken als Bernardus, Antinori en Boschendal. We proberen de pareltjes uit verschillende wijnlanden te verzamelen, zoals een grote verzameling Bordeaux."

Wijnhandel de Gouden Leeuw is ook verantwoordelijk voor de webshop Valkwijn.nl en Valkkoffie.com. Elke dag versturen Ted en zijn team tientallen bestellingen. Op dit moment worden de wijnen gekeurd voor het komend seizoen: ,,We gaan richting aspergetijd dus ik verwacht een piek in de bestellingen." Wijn proeven in de winkel? Ook dat kan. Ted: ,,Ik probeer elk weekend wijnen open te hebben voor bezoekers. Verder verzorgen we meerdere keren per jaar proeverijen of een ander event."

19:00 uur

De almaar veranderende regels voor de horeca vanwege het coronavirus, geven de koks van de Gouden Leeuw de mogelijkheid om flink te experimenteren. Assistent-kok Andy: ,,We oefenen veel en testen regelmatig nieuwe gerechten. Zo hebben we een nieuwe opmaak bedacht voor een gerecht met zalm."

Ook is de keuken van de Gouden Leeuw innovatief wat betreft de verschillende Valk To Go-gerechten. Restaurant Upstairs en Natuurboerderij Tante Tokkie sluiten daarbij aan met 'Sushi To Go' en 'Kaasfondue To Go'.

Zelf het Van der Valk-dorp verkennen?

Zelf het Van der Valk-dorp verkennen?

Proef zelf de lekkere broodjes en kies heerlijke wijnen uit in de wijnhandel. Zo heeft u een leuk aandenken aan uw mini-vakantie bij Hotel de Gouden Leeuw.

Boek nu de Special Deal:

  • 1, 2 of 3 x overnachting
  • 1, 2 of 3 x ontbijt
  • Gratis annuleren tot 12:00 uur op de dag van aankomst

Vanaf €43,50 per persoon per nacht op basis van 3 nachten.

Boek nu