Direct naar de contentDirect naar de footer

24 uur in... Hotel Leiden

Gepubliceerd op 14 december 2020

De tweede gedeeltelijke lockdown is net van kracht wanneer we 24 uur lang meelopen in Hotel Leiden. Een uniek kijkje in de keuken tijdens een uitzonderlijke situatie.

07:00 uur

Rina zorgt er 's ochtends voor dat het ontbijt tot in de puntjes is verzorgd. Vandaag is het rustig omdat Hotel Leiden maar gedeeltelijk open is aangezien alleen hotelgasten gebruik kunnen maken van het restaurant. Terwijl Rina het ontbijtbuffet laat zien - met geportioneerde vleeswaren en broodjes, alles in één looprichting en met voldoende afstand bij de koffiemachines - heeft ze net als alle andere medewerkers een mondkapje op. Eentje met een vrolijk toekan-motief én zelf gemaakt: "Onze general manager is een fan van alles waar een toekan op staat. Ze zag deze stof in de winkel en besloot een flinke lap mee te nemen. Ik ben handig met de naaimachine en nu lopen we allemaal met een handmade toekan-kapje!"

10:00 uur

Werken in een hotelkamer? Jazeker! Christel, verantwoordelijk voor de sales en marketing, legt uit dat een aantal kamers zijn omgebouwd tot een werkplek. "We hoorden dat veel hotels rondom Amsterdam dit doen en wij zijn op deze trend ingesprongen. Mensen zijn het thuiswerken soms zat. Hier kunnen ze in alle rust werken, bellen en vergaderen. Het bed is verruild voor een goed - verstelbaar - bureau met stoel en een gezellig zitje. Verder is er een espressomachine en waterkoker en is er de mogelijkheid om iets van de roomservice-kaart of een twaalfuurtje te bestellen."

15:00 uur

Myron komt vanuit de Valk groothandel in Voorschoten langs met vlees. "Het assortiment van onze groothandel wordt grotendeels bepaald door de hotels. Ik bespreek met hen wat de trends zijn en waar vraag naar is. De feedback neem ik mee naar kantoor: kunnen we dit realiseren? Zo heb ik nu vlees meegenomen voor het kerstmenu. Onze horecaslager kan van alles leveren. Ik heb nu voor Serge verschillende soorten vlees meegenomen die hij wil verwerken in het to-go menu en later misschien in het kerstmenu."

19:30 uur

Tristan is vanavond chef restaurant en heeft er zin in. "Het is vreemd om in zo'n leeg restaurant te werken, maar met dank van een aantal vaste hotelgasten voelt het toch vertrouwd. Normaal hebben we zo'n 160 couverts en zijn er veel meer mensen in de bediening. Nu loop ik zelf naar de tafeltjes en ruim ik dingen op in de keuken. We hanteren een streng deurbeleid waarbij je je handen dient te desinfecteren en je naar je plaats wordt gebracht. We moeten het echt sámen doen."