Direct naar de contentDirect naar de footer

Eilanden in Nederland

Gepubliceerd op 4 maart 2021

In Nederland zijn talloze grote en kleine eilanden te vinden. Sommige bewoond en andere weer niet, allemaal met een eigen karakter. We gaan eilandhoppen vanuit Valk Exclusief hotels!

Eiland van Dordrecht

De oudste stad van Holland is letterlijk een eiland. Aan alle kanten wordt Dordrecht omsloten door het rivierwater van de Merwede, Oude Maas en de Noord. Schuifel over de grachten en langs de pakhuizen met hun houten luiken en struin de leukste winkelstraatjes af. Vanuit Hotel Dordrecht is het slechts een kippeneindje naar het historische stadshart.

Pampus

Wie voor Pampus ligt, is letterlijk uitgeteld: zoals de scheepsmannen die na een lange reis in het VOC-tijdperk thuishaven Amsterdam weer in het vizier kregen. Terwijl ze wachtten tot het water hoog genoeg was om de stad binnen te varen, dronken ze zich een stuk in hun kraag. Het huidige eiland Pampus is als werelderfgoed doordrenkt van historie en alleen daarom al een bezoek waard. Vanuit Hotel Almere koerst u zo naar de veerpont die u naar het eiland brengt.

Waddeneilanden

Bij een eiland lepelt u natuurlijk als eerste het bekende rijtje op. Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog staan samen met hun onbewoonde broertjes Noorderhaaks, Rottumerplaat en Rottumeroog bekend als de Nederlandse Wadden. Met alle duinpartijen, bossen en vele kilometers strand kloppen ze zich als het mooiste en grootste natuurgebied van Nederland terecht op de borst. Breng een nacht door bij Hotel Groningen-Westerbroek, Hotel Leeuwarden of Hotel Wieringermeer zodat u de volgende ochtend op tijd de veerboot kan nemen naar een van deze Waddenzee-parels.

Marken

Officieel heeft het kleine Marken de status van schiereiland sinds het eind jaren 50 werd verbonden middels de Zeedijk met het Noord-Hollandse vaste land maar eenmaal op locatie heeft het nog alle contouren van een eiland. Het dorp met zijn huisjes in typische stijl is een toeristische trekpleister van jewelste. Vanuit Hotel Purmerend bent u in een wip in dit unieke stukje Nederland

Noordereiland

Rotterdam heeft net als Parijs een heus 'ile' in zijn hart. Het Noordereiland dankt zijn bijnaam Montmartre aan de Maas en de vele kunstenaars en ontwerpers die zich hier hebben gesetteld. Dit deel van de stad werd bedacht om de drukke haven uit te kunnen breiden. Wandel over de imposante Willemsbrug en dwaal langs de karakteristieke gebouwen van het Noordereiland. En daarna? Heerlijk bijkomen op uw kamer in Hotel Blijdorp of Hotel Nieuwerkerk.

Vuurtoreneiland

De enige vuurtoren de hoofdstad vindt u in het Buiten-IJ-gebied bij Durgerdam. Op het drie eeuwe oude Vuurtoreneiland ligt tevens een stoer fort met een prachtig uitzicht op Amsterdam. Regelmatig kunt u met een gids het eiland over. Met een beetje geluk komt u nog ronddartelende lammetjes tegen! De oversteek wordt gemaakt vanaf de Lloydkade in Amsterdam. Overnacht na een dag vol verkennen bij Hotel Schiphol of Hotel Amsterdam-Zuidas.

Eilandhoppen met Valk Exclusief

Eilandhoppen met Valk Exclusief

Boek nu een verblijf bij een van onze hotels en verken de eilanden die in Nederland te vinden zijn!

Kies het hotel naar uw keuze en bekijk de beschikbaarheid op de door u gewenste datum.

Boek nu