Direct naar de contentDirect naar de footer

Kerst in Limburg

Gepubliceerd op 8 november 2021

Deze winter is er een tal van kerstmarkten te bezoeken in Limburg. Het zuidelijkste puntje van de provincie wordt omgetoverd tot een waar kerstgebied. Boek uw verblijf bij een van onze Limburgse Valk Exclusief hotels; Hotel Heerlen, Hotel Maastricht, Kasteel TerWorm of Kasteel Bloemendal.

Dit jaar hebben we nog steeds te maken met diverse maatregelen rondom het coronavirus. Vooralsnog lijken de kerstmarkten door te gaan (met aangepaste maatregelen). Bekijk daarom voorafgaande uw bezoek de website van het desbetreffende evenement.

Kerstminiaturen in Mergelrijk

Het is dé must see van 2021 in Kerststad Valkenburg: de kerstminiaturen in Mergelrijk. Een 30 meter lang, ondergronds diorama van miniaturen die het Bijbelse kerstverhaal uitbeelden. Laat je meeslepen door de ontroerende film over het kerstverhaal van de bekende Zandtovenaar en bewonder de vele kerstdorpjes met wel duizenden bewoners in winterse landschappen.

Kerst in Valkenburg

In Valkenburg duurt Kerstmis niet twee, maar 58 (!) dagen. In de donkerste tijd van het jaar brengt Kerststad Valkenburg licht. Bezoek de kerststad voor het ultieme kerstgevoel en geniet van de sfeer, de gezelligheid en al het moois dat dé kerstbestemming van Nederland te bieden heeft. Het kan allemaal dit jaar: plan je bezoek vooraf en boek je tickets.

Route D'Amuse in Valkenburg

Al vele jaren wordt deze culinaire wandeling georganiseerd in de kerstperiode. De opbrengst draagt bij tot het organiseren van de vele evenementen van Kerststad Valkenburg. De wandeling voor Bourgondiërs voert door het het mooie geulstadje Valkenburg. Onderweg geniet u van heerlijke amuses bij vijf gerenommeerde horecagelegenheden.

Kerstmarkt Aken

Breng deze kerstperiode een bezoek aan Aken en wandel over de kerstmarkt. Deze Duitse stad wordt vanaf half november omgetoverd tot een waar kerstsprookje. In de omgeving van het Akense stadhuis staat een kerstmarkt met ruim 123 stalletjes, waar je kunt genieten van lekkernijen als aardappelpannenkoeken, speculaas en marsepein.

c650x800.jpg (800×650)

Winterland Hasselt

Winterland Hasselt tovert Hasselt om tot de meest sfeervolle kerststad van België. De winter en de kerst zijn de thema's op Winterland. Zo vindt u er de grootste mobiele schaatsbaan van België, een gezellig Winterland café, het Huis van de Kerstman, een reuzenrad en een deels overdekte kerstmarkt.

Kerstshoppen

Gezellig kerstinkopen doen in de mooiste winkelsteden? De sfeervolle binnenstad van Maastricht, het prachtige winkelcentrum Aquis Plaza in Aachen of de outlet centra in Roermond en Maasmechelen; het zijn slechts enkele voorbeelden voor een gezellige shopmiddag.

Schaatsen in Heerlen

Een 600m2 grote schaatsbaan en een 6 meter hoog en 30 meter lange ijsglijbaan op het Pancratiusplein vormen het middelpunt van Wintertijd Heerlen. Direct aan de schaatsbaan bevindt zich een typisch wintercafé. Vanuit het wintercafé kan er onder het genot van een heerlijk hapje en drankje gekeken worden naar de gezellige schaats- en glijtaferelen.

Wintertraum - Phantasialand

In de winter verandert het Duitse attractiepark Phantasialand in een lichtzee. De themagebieden hullen zich stuk voor stuk in een winterwereld vol magie. Op een behaaglijke en winterse wijze onder een flakkerende lantaarn in Klugheim, waar TARON door het mysterieus verlichte rotslandschap raast, lieflijk en plechtig in China Town of vol van pracht en feestelijk in Berlin: in Phantasialand is de winter een droom.

Ontdek Hotel Heerlen

Ontdek Hotel Heerlen

Voordelig overnachten tijdens de feestdagen in Hotel Heerlen?

Boek nu het kerstmarktarrangement:

  • Ontvangst met warme chocolademelk
  • 2x overnachting
  • 2x ontbijt
  • 1x driegangendiner à la carte
  • Gratis annuleren tot 12.00 uur op de dag van aankomst

Vanaf €166,- per persoon.

Boek nu