Direct naar de contentDirect naar de footer

Sneeuwpret met Valk Exclusief

Gepubliceerd op 10 februari 2021

De afgelopen week hulde Nederland zich in een witte jas en worden we getrakteerd op vergezichten die zo uit een sprookje lijken te komen, hét perfecte moment voor een winterse wandeling. Nederland is zo plat als een pannenkoek horen we vaak. Maar toch zijn er genoeg heuvels te vinden om te beklimmen en te genieten van het winterse uitzicht. Lekker snel naar beneden zoeven? Vergeet dan uw slee niet! Kleed u warm aan en ga eropuit!

Heuvel op, heuvel af

Laten we meteen goed starten met de enige echte reus van ons land; de Vaalserberg. Met zijn bijna 323 meter boven NAP is hij een stevige kuitenbijter en daarom geliefd bij buitensportliefhebbers. Bovenop de berg zijn uitkijktorens geplaatst waarmee u tot ver over de Belgische en Duitse grens kunt kijken. De Vaalserberg is een leuk trip vanuit Kasteel Bloemendal, Kasteel TerWorm of Hotel Heerlen.

De meeste bergen in het noorden zijn stuwwallen die nog dateren uit de tand dat Noord-Nederland verstopt ging onder een laag ijs. Zo is ook de Tankenberg in Overijssel ontstaan. Niet de hoogste, maar met zijn 81 meter wel een leuke uitdaging. Na uw tocht rust u heerlijk uit in Hotel Hengelo of Hotel Enschede.


Hotel Duiven is een geweldige uitvalsbasis voor een tochtje over de Veluwezoom. Hier is de 90 meter hoge Posbank bij Rheden de topper. Bij helder weer kunt u ook hier tot in Duitsland kijken!
We blijven nog even op de Veluwe, want hier is zoveel moois te vinden! Vanuit Hotel Apeldoorn staat u zo op de top van de Tafelberg, die met zijn bijna 110 meter het hoogste punt is van noordelijk Nederland. Een tweede stevige jongen is de 107 meter hoge Torenberg, die tevens bij beter weer zeer geschikt is voor wielrenners dankzij de verharde weg naar de top.


Waar is het in het midden van het land nu beter winters wandelen of sleeën dan op de Utrechtse Heuvelrug? Vanuit onze hotels in de provincie staat u zo midden in het Nationaal Park waar maar liefst 56 wandelroutes op u liggen te wachten. Maar met dit pak sneeuw trekken we natuurlijk voor de 69 meter hoge Amerongse berg via de zogeheten Hoog en Laag route.

Maar ook aan de kust valt genoeg te beklimmen. De hoogste duin vinden we bij de kust van Noord-Holland. Na de beklimming van 55 meter lig het bos- en duingebied van Schoorl op u te wachten voor een winterse wandeling. Kom na uw wandeling lekker tot rust in Hotel Akersloot!

Tot een paar jaar geleden stond het record van hoogste duintop van Nederland overigens op naam van Zeeland. Bij Zoutelande, ja die van dat liedje, op het eiland Walcheren gaat het nog altijd 50 meter de lucht in. Onze hotels in Zeeland zijn de ideale uitvalsbasis voor een tocht door de duinen.

Hotel Nieuwerkerk ligt op het laagste punt van Nederland, dat bijna zeven meter onder zeespiegel is. Toch bevindt zich hier vlakbij een heuse heuvel: in het Hoge Bergse Bos aan de rand van Rotterdam. U kunt hier het hele jaar door skiën op een kunstskibaan, maar nu kunt u er ook met de familie rodelen. Of gewoon wandelen in het bos, kan natuurlijk ook.

Nog even genieten van het Hartje Winter arrangement

Nog even genieten van het Hartje Winter arrangement

Geniet nog snel van een winters verblijf bij één van de Valk Exclusief hotels met ons Hartje Winter arrangement; 2 of 3 x overnachten incl. ontbijt en 2 x driegangendiner. Veranderen uw plannen? U kunt tot 12:00 uur op de dag van aankomst kosteloos annuleren.

Boek nu