Direct naar de contentDirect naar de footer

Lekker uitwaaien met de wind in de haren deze meivakantie

Gepubliceerd op 19 april 2022

Natuurlijk kunt u lekker wandelen of fietsen deze meivakantie, maar waarom niet een keer op stap met een milieuvriendelijke e-chopper? Lekker zoeven door de Hollandse polders, naar de stad of langs de kust. Ze staan bij steeds meer Valk Exclusief hotels. Net als e-bikes.

Met een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur is het dragen van een helm niet verplicht op een e-chopper. Wel verplicht voor het huren, is het hebben van een geldig scooter- of autorijbewijs. Met een volle accu kunt u zo’n 50 tot 55 kilometer voort. Dus waar gaan we heen?

Op naar de top van Noord-Holland

Vanuit Valk Exclusief Hotel Wieringermeer is het met de e-chopper een kippeneindje naar het IJsselmeer. Het hele gebied ademt oer-Hollandse polders en mooie bosgebieden zoals het Robbenoordbos, waar u veel bijzondere vogels spot. Het water is altijd nabij, net als leuke plaatsen zoals Medemblik, de kleinste én oudste stad van West-Friesland, met z’n leuke winkels en Kasteel Radboud. Langs de IJsselmeer-oevers zijn genoeg plekken te vinden voor een pitstop.

Stedentrip naar de kaasstad

Ook in het Noord-Hollandse Valk Exclusief Hotel Akersloot staan e-choppers en e-bikes klaar voor een tripje naar kaasstad Alkmaar of naar het Noordzeestrand. Ook Egmond en Bergen aan zee liggen op korte afstand en Buitenmuseum De Zaanse Schans met zijn houten huisjes en molens ligt op nog geen uurtje tuffen of trappen. Vanuit Hotel Purmerend ligt dit zelfs nog dichterbij.

E-chopperarrangement

E-chopperarrangement

  • 1/2/3x overnachting
  • 1/2/3x ontbijt
  • 1/2x driegangendiner
  • 1/2x dagen e-chopperverhuur
  • De chopper staat gereserveerd op de dag na aankomst
  • Kosteloos annuleren tot 12.00 uur op de dag van aankomst*

Vanaf 122,50 per persoon

Boek nu

Langs de gezellige Brabantse dorpjes

Met zoveel gezellige Brabantse dorpjes in de omgeving wordt het moeilijk kiezen vanuit Valk Exclusief Hotel Tilburg met het e-bikearrangement. Wordt het Hilvarenbeek, Oisterwijk of zetten we via de bossen koers naar de Belgische grens? In het noorden ligt de Brabantse Sahara, ofwel 3500 hectare aan Loonse en Drunense Duinen waar je een leuke route omheen kunt rijden. Pak onderweg een terrasje mee of een huisgemaakt worstenbroodje bij een van de boerenbedrijven.

Ontdek Nationaal Park De Hoge Veluwe

Dat worden koninklijke tochtjes op de e-chopper vanuit Valk Exclusief Hotel Apeldoorn, zoals door kroondomein Het Loo. Dit is de plek waar de Oranjes lange tijd van oudsher hun vertier zochten, maar die nu openstaat voor iedereen die houdt van bossen en hei. Chopper langs Kasteel Cannenburch en Paleis Het Loo, beide doordrenkt van historie. Vanuit Hotel Harderwijk op de Veluwe is het Veluwse fietswalhalla met de e-bike eveneens goed bereikbaar. Vraag bij de hotelreceptie naar de knooppuntenroutes om de mooiste tochten te kunnen maken.

Het is goed crossen in Twente

In het oosten van het land is het goed ‘crossen’ in de omgeving van Valk Exclusief Hotel Enschede en Hotel Hengelo. Je bent zo de grens met de oosterburen over, maar ook zo bij schilderachtige plaatsjes als het Twentse Ootmarsum. Er zijn routes uitgezet die rondom Hengelo en Enschede leiden en mooie plekken aandoen als Landgoed Smalenbroek. Om daarna nog even Enschede en Hengelo zelf te gaan verkennen met het e-chopperarrangement vanuit Hotel Hengelo.