Direct naar de contentDirect naar de footer

Lekker naar het strand

Wist u dat Nederland om en nabij vijfhonderd kilometer kustlijn heeft en vanaf het puntje van Noord-Holland richting het zuiden enorme aaneengesloten zandstranden heeft? Wij snappen wel waarom onze oosterburen zo dol zijn op een vakantie aan de westkust met zijn mooie duinpartijen, badplaatsen vol oude glorie en vrolijke vissersdorpjes.

Daar aan de Zeeuwse kust

De plek met de meeste zonuren ligt op Walcheren: Zoutelande. Het geliefde dorp van de band Bløf is een en al Zeeuwse gemoedelijkheid. Voor een beetje verkoeling op hete dagen kun je de bunkers van Zoutelande bezoeken. Het complex maakt deel uit van de verdedigingslinie Atlantikwall en is in het zomerseizoen open op zondag- en woensdagmiddag. Boek de zomerdeal bij Hotel Middelburg en ontdek het mooie Zeeland.

Watersporten

Een stukje noordelijker is Ouddorp een geliefd vakantieoord voor inwoners van Rotterdam en omgeving, zoals ook Hoek van Holland dat is. Vanuit Hotel Schiedam staat u zo met uw voeten in het zand van deze stranden. Met zo’n zeventien kilometer zand voor de deur is er altijd wel een plekje te vinden om de ligstoelen uit te klappen. Wat veel watersportliefhebbers naar de streek brengt, is natuurlijk de aanwezigheid van zowel de Noordzee als het Grevelingenmeer.

Bij de Brouwersdam is het goed kitesurfen, windsurfen en kitebuggyen.

Bij de Brouwersdam is het goed kitesurfen, windsurfen en kitebuggyen.

De stranden van Noord-Holland

Ook Noord-Holland heeft zijn hotspots. Zo geniet u aan het strand van Zandvoort aan Zee van een lunch bij Beachclub Far Out met het strandarrangement van Hotel Haarlem. Noordelijker ligt Bergen nabij Schoorl, waarvan de weg ernaar toe al een belevenis op zich is. De Noordzee is alleen te voet bereikbaar over een twee kilometer lang pad vanaf de Hargerstrandweg. Het duingebied ligt middenin een natuurgebied waardoor u er volop kunt wandelen en fietsen.

Zomeractiviteit: Strandjutten

Jutten, hoe zit dat ook alweer? Dat is eigenlijk simpelweg speuren naar aangespoelde spullen. Meestal gaat het om flessen of stukken wrakhout. Echte jutters trekken er doorgaans op uit als een flinke storm heeft huisgehouden. Zo is het Maritiem- en Juttersmuseum Flora op Texel aan zijn verzameling gekomen, het resultaat van vele decennia verzamelen. Overnacht in Hotel Wieringermeer met het Texelarrangement en stap op de veerboot naar Texel om de musea te ontdekken.

Het hele artikel lezen? Het hele verhaal staat in het nieuwe nummer van het Valk Magazine, dat u in alle Valk Exclusief hotels gratis afhaalt.