Direct naar de contentDirect naar de footer

Nederland verkennen op twee wielen

Gepubliceerd op 24 februari 2021

Nederlanders staan bekend als fervente fietsers, er is dus geen betere manier om ons prachtige land te verkennen dan tijdens een fietstocht. In de omgeving van onze hotels is genoeg groen te vinden om de hele dag door te dwalen. Laat uw fiets lekker thuis en boek het volledig verzorgde Sportief Iets arrangement!

Dwingelderveld

Letterlijk in de achtertuin van Hotel Spier, vindt u het Dwingelderveld. Een echte parel vol met verborgen schoonheid. Hier ervaart u pas echt wat rust is. Het Nationaal Park is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Voor alle fietsliefhebbers is het Dwingelderveld een heus paradijs. Met vele tientallen kilometers fietspad, schelpenpaden, betonpaden en asfaltpaden kunt u altijd een nieuwe weg inslaan om zo telkens weer iets nieuws te ontdekken. Met een beetje geluk spot u een van de twee schaapskudden met herder. Zij werken dagelijks in het gebied om het park in goede conditie te houden.

De Alde Feanen

Middenin het hart van Friesland, tussen Leeuwarden en Heerenveen, ligt het Nationale Park De Alde Feanen. Het afwisselend landschap bestaat uit meren, petgaten, rietlanden, ruigten, struwelen en moerasbossen. Mede hierdoor komen er in dit gebied 450 verschillende plantsoorten voor en strijken ruim 100 vogelsoorten hier neer om te broeden. Fiets vanuit onze hotels in Friesland naar het Nationale Park en ervaar zelf hoe bijzonder dit gebied is.

De Veluwe

De Veluwe is een beschermd natuurgebied in Nederland, hierdoor heeft de natuur vrij spel en krijgen flora en fauna hier alle ruimte. Naast de Big Five van Nederland; de vos, de das, het ree, het wild zwijn en het edelhert, kunt u nog honderden andere zoogdieren, vogels, reptielen en insecten vinden in deze diverse omgeving. Het grootste Nationaal Park in de Veluwe is de Veluwezoom; met ruim 5.000 hectare is er genoeg te ontdekken. Het meest kenmerkende aan de Veluwezoom is het reliëf; dankzij de heuvels heeft u een prachtig uitzicht. Op een heldere dag kunt u vanaf de Posbank zelfs tot in Duitsland kijken!

Utrechtse Heuvelrug

De provincie – en stad – Utrecht hebben u uiteraard heel veel te bieden. Waarschijnlijk denkt u snel aan een citytrip, en wij begrijpen heel goed waarom. Echter zouden wij u graag willen aanraden om ook een dag de natuur te verkennen! Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug is al jarenlang een plek waar men graag komt om even te ontsnappen aan de drukte van de Randstad en is tevens het grootste bos van de Randstad. Wanneer u in het nationale park is het bijna gek om te bedenken dat de grote steden op slechts een steenworp afstand liggen. Dankzij de centrale ligging is het erg makkelijk om de gezelligheid van de steden te combineren met een bezoekje aan dit prachtige en rustgevende gebied.

Limburgse Heuvelland

In 2005 is het Limburgse Heuvelland van het toenmalige ministerie VROM de eervolle titel “Nationaal Landschap”, en wij begrijpen wel waarom. De omgeving is bijna on-Nederlands mooi! Wist u dat wij dit bijzondere landschap te danken hebben aan de geologische formatie van de Ardennen? Het heuvelland kreeg toen namelijk een zetje van onderen waardoor dit bijzondere landschap is ontstaan.De prachtige heuvels trekken elk jaar vele fietsers en wielrenners die maar wat graag het landschap trotseren. Met verschillende routes in allerlei afstanden is er voor elke fietser een uitdagende route te vinden!

Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen is nog een erg jong natuurgebied, ze bestaan namelijk pas sinds 1968. Doordat de natuur hier vrij spel had, ontwikkelde zich een nieuwe wildernis. Het gebied is ruwweg in tweeën te verdelen, een nat- en een droog gebied. Het droge gebied wordt vooral thuis genoemd door de grote grazers zoals Konikpaarden en edelherten. Dit is niet alleen een prachtig gezicht, zij zijn ook essentieel voor de dynamiek van het gebied. Het kan dus zeker voorkomen dat u tijdens een bezoek aan het gebied oog in oog komt te staan met deze prachtige dieren. Ook komt bijna de helft van de Noordwest-Europese populatie grauwe ganzen naar dit gebied om te ruien. De dijken rondom het gebied worden niet voor niks vogelboulevards genoemd.

Boek het Sportief Iets arrangement

Boek het Sportief Iets arrangement

Overdag eropuit met de fiets in één van bovenstaande natuurparken en vervolgens 's avonds tevreden en wel terug komen voor een heerlijk driegangendiner, uiteraard conform de RIVM maatregelen.

• 1, 2 of 3 x overnachting
• 1, 2 of 3 x ontbijt
• 1 of 2 x diner
• 1 of 2 x fietsverhuur

Vanaf €78,- per persoon

Als dat geen fijn vooruitzicht is...

Boek nu