Direct naar de contentDirect naar de footer

Op stap in de kerstvakantie

Gepubliceerd op 7 december 2021

Deze kerstvakantie is er genoeg te doen in en rondom onze hotels. We helpen u graag op weg met wat tips.

Grootste kerststal van Europa

Let there be light, zeggen ze deze tijd van het jaar bij Museumpark Orientalis met een ouderwetse editie van het Feest van Licht. Overal op het park is wel iets te ontdekken. Binnen de vitrines, bevindt zich een enorme kerststal. Orientalis is eigenaar van de grootste kerststal van Europa die wordt bevolkt door 18.000 figuren. Die toont het leven van alledag aan het begin van de jaartelling met onder meer Bethlehem en de herberg.

De mooiste scènes worden uitgelicht onder het genot van een kom erwtensoep of een mok gloeiende chocolademelk. Het Feest van Licht wordt gehouden van 18 december t/m 9 januari in Heilig Landstichting. Nagenieten en heerlijk overnachten doet u in Hotel Duiven bij Arnhem A12.

Kastelenroute

Doe eens een kastelenroute. Zoals de dertien kilometer lange route die is uitgezet in de omgeving van de oude Hanzestad Elburg. Verdwaal in de eeuwenoude historie van het kasteel en de stadspoorten om daarna via zandstroken en klinkerpaden de omgeving te verkennen. De route voert onder meer langs Kasteel Zwaluwenburg waarvan het bosrijke landgoed vrij toegankelijk is.

Probeer vooral een glimp op te vangen van van het huis dat beschouwd wordt als een van de fraaiste 18de eeuwse parels van de provincie Gelderland. Wandelschoenen aan en gaan! Slapen doet u in Hotel Harderwijk met een van de fijne arrangementen.

Tuffen met de Kerst Expres

De enige echte Kerst Expres van de Miljoenenlijn. Dwars door het Zuid-Limburgse landschap ga je terug in grootmoederstijd. Het nostalgische rijtuig wordt voortgetrokken door een stoomlocomotief. De Kerst Expres pendelt in de periode van 11 december tot en met 9 januari op verschillende tijdstippen.

Opstappen kan in Simpelveld of Schin op Geul. De kerstsfeer wordt erin gehouden met de bekende kerstliedjes en een kribbe uit de oude doos. Een leuke excursie tijdens een verblijf in Kasteel Bloemendal, Kasteel TerWorm en Hotel Maastricht en Hotel Heerlen.

Weihnacht in Düsseldorf

Als ze ergens weten hoe u zich op moet warmen voor kerst, dan is het bij onze oosterburen. De Duitse Weihnachtsfeste zijn beroemd en trekken kerstfans uit alle windrichtingen. Vlakbij Hotel Düsseldorf vindt elk jaar de grote kerstmarkt plaats in de stad die bekendstaat als de langste bar ter wereld vanwege de ketting van kraampjes die Altbier en snacks voorschotelen. Voor het echte wintergevoel is er een schaatsbaan.

Kortom, lekker zwieren door de stad die zo'n twee uurtjes rijden ligt van Utrecht. Maak er een heerlijk meerdaags uitje van in Hotel Düsseldorf.

Opwarmen in de wellness

Een bezoek aan onze wellnesscentra is deze kerstvakantie puur verwennerij. Kom volledig tot rust in onze luxe sauna's, Turkse stoombaden en zwembaden. Zo kennen Hotel Assen, Hotel Hengelo en Hotel Middelburg een gloednieuwe wellness. Ze verwelkomen u graag, de hotels leggen u graag in de watten.

Boek nu uw kerstvakantie!

Boek nu uw kerstvakantie!

Kunt u niet meer wachten om op pad te gaan in de kerstvakantie en is uw favoriete hotel hierboven niet genoemd? Boek dan nu het 'Hartje Winter'-arrangement bij een deelnemend hotel naar keuze en geniet van een volledig verzorgd verblijf.

• 2 of 3x overnachting
• 2 of 3x ontbijt
• 2x driegangendiner
• verblijf in december, januari en februari
• kosteloos annuleren tot 12.00 uur op de dag van aankomst*

Vanaf €129,- per persoon
excl. citytax

Hartje winter