Direct naar de contentDirect naar de footer

De leukste stadsstranden

Gepubliceerd op 27 mei 2021

Voor een dag vol strandplezier hoeft u niet altijd naar de kust. Wij zetten een aantal stadsstranden voor u op een rijtje.

GoudAsfalt

Aan de oever van de Hollandse IJssel luiert u tijdens een dagje Gouda op dit gezellige stadsstrand. Vroeger was dit gebied een industrieterrein. Tegenwoordig is dit één van de hipste hotspots van de stad. Toegang tot het strand is gratis. Bent u toe aan wat verkoeling? Naast het strand vindt u strandpaviljoen Rederij de Vrijheid voor een plekje in de schaduw of een verfrissend ijsje.

Goudasfalt ligt op 10km afstand van Hotel Nieuwerkerk.

Strand Oog in Al

Zoekt u verkoeling in het bruisende Utrecht? Zet dan koers naar Strand Oog in Al. Leg uw handdoek neer op het strand of gras, of plof op een ligzak of strandstoel en koel af onder de buitendouche.

Strand Oog in Al ligt op 5km afstand van Hotel Utrecht.

DOT

In Groningen vindt u een van de weinige stadsstranden waar u ook daadwerkelijk kunt zwemmen. Stadsstrand DOT is één van onze favoriete hotspots in de stad en een plek die zelfs geroemd wordt door reisgids Lonely Planet. U kunt het stadsstrand bijna niet missen dankzij het opvallende koepelgebouw aan de rand van het terrein.

DOT ligt op 8km afstand van Hotel Groningen-Westerbroek.

Kralingse Plas

Aan de overkant van de Kralingse Plas ziet u de prachtige skyline van Rotterdam. Zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen, is het een gezellige bedoening aan dit Rotterdamse water. Neem een verkoelende duik of maak juist een wandeling om de plas of door het Kralingse Bos.

De Kralingse Plas ligt op 6km afstand van Hotel Rotterdam-Blijdorp.

Stadsstrand Zwolle

In Zwolle ervaart u het strandgevoel aan het water én in het centrum. Bouw zandkastelen, koel af met een ijsje en struin daarna nog even door het gezellige centrum van Zwolle. De perfecte combinatie deze zomer.

Stadsstrand Zwolle ligt op 6km afstand van Hotel Zwolle.

Strand Blijburg

Bij een lijstje over stadsstranden mag Amsterdam natuurlijk niet ontbreken. Er zijn meerdere stadsstranden te vinden in deze wereldstad, maar wij lichten deze keer Blijburg uit. U kunt hier namelijk niet alleen zonnen, maar ook zwemmen. Bent u toe aan een lekkere snack? Wandel dan even langs de foodtrucks op het strand.

Strand Blijburg ligt op 11km afstand van Hotel Amsterdam Zuidas.

Geniet van de zomer bij Valk Exclusief

Geniet van de zomer bij Valk Exclusief

  • 2 of 3 x overnachting
  • 2 of 3 x ontbijt
  • 2 x driegangendiner
  • Gratis annuleren tot 12:00 uur op de dag van aankomst

Kiest u voor een vakantie op het strand of verkent u liever de stad?

Vanaf
€ 129,00
per persoon