Direct naar de contentDirect naar de footer

'Bourgondisch' bloembollenveld bij Kasteel TerWorm

Gepubliceerd op 17 februari 2022

Het nationale bloembollenplantseizoen is afgelopen herfst officieel begonnen in de achtertuin van Valk Exclusief Kasteel TerWorm in Heerlen. In de Rococotuin zijn de bloembollen 'op bourgondische wijze' geplant. Onder toeziend oog van de lokale imker plantte de keukenbrigade van het Limburgse kasteel duizenden bloembollen in de vorm van een grote wijnfles en een glas.

Biodiversiteit

Door de bloembollen te planten, wil TerWorm naast een lente-uitstraling creëren, ook de biodiversiteit en het voedselaanbod voor vlinders en bijen hiermee komend voorjaar verder vergroten. Bestuivers zijn namelijk van essentieel belang voor de lokale voedselproductie, zoals voor de appelsap, honing en appelstroop gemaakt op landgoed TerWorm.

Bloeiperiode

Langs een populaire wandel- en fietsroute, maar ook elders, gaan de sneeuwklokjes, krokussen, blauwe druifjes en tulpen de grond in. De eerste bloembollen op het landgoed zullen al vanaf februari in bloei zijn. De bloeiende wijnfles met glas zal vanaf april te zien zijn en de laatste bollen bloeien tot eind juni.

Dit en nog veel meer leest u in het winternummer van het Valk Magazine, dat is af te halen in alle Valk Exclusief hotels.

Onze hotels ontdekken?

Onze hotels ontdekken?

Boek dan nu de Voorjaarsdeal:

  • 1 overnachting in een standaard kamer
  • 1 uitgebreid ontbijtbuffet
Vanaf
€ 82,50
per persoon