Direct naar de contentDirect naar de footer

KortVeen Reclame: 'We maken de toekan 3.0'

Wie Van der Valk ziet, zegt… Toekan! In februari werd de vijftigste vogel vanuit de werkplaats van KortVeen Reclame op het in aanbouw zijnde Hotel Eindhoven-Best gehesen. Sinds de familie Van der Valk in de jaren vijftig van de vorige eeuw eigenaar werd van vogelpark Avifauna heeft zij de regenwoudvogel omarmd. KortVeen Reclame is al jaar en dag producten en leverancier van de Valkvogel.

De allereerste gezamenlijke klus werd in de jaren negentig echter geklaard in restaurant Het Haagsche Schouw, onderdeel van Hotel Leiden. Hotel Eindhoven-Best kreeg in februari de laatste toekan, de feestelijke 50ste uit het atelier van KortVeen, zo werd berekend. En de allergrootste? Die kijkt negen meter hoog bij Hotel Harderwijk uit over de A28.

Creatieve oplossingen

Ze mogen allemaal als twee druppels water op elkaar lijken, elk hotel krijgt een toekan die helemaal in het plaatje past, zegt Willem. "Soms vraagt de vorm van het gebouw om een staande toekan, soms om een liggende. Om een snavel die net even anders wordt geplaatst." Soms moeten het team heel creatief zijn, zoals in het geval van Hotel Amsterdam-Zuidas. "De gemeente had bepaald dat er geen toekan op het dak of aan de gevel mocht komen. Daarop hebben we de naam Van der Valk in grote letters achter de ramen geplaatst en deze heel mooi aangelicht."

Amsterdam Zuidas: zonder toekan, maar met de familienaam

Amsterdam Zuidas: zonder toekan, maar met de familienaam

  • Mis geen enkele actie en aanbieding
  • Blijf op de hoogte van exclusieve deals en 72-uursacties
  • Ontvang tips voor scherp geprijsde weekendjes weg

Ontvang de nieuwsbrief van Valk Exclusief

Toekan 3.0

De allernieuwste toekans zijn volgens hem van de categorie 3.0. "De hotels worden hoger en hoger. Daardoor krijg je steeds meer met windbelasting te maken. De huidige vogels zijn van hoogwaardig aluminium die een coating krijgt waarmee ze jarenlang weer en wind kunnen doorstaan. Ook in het binnenwerk is er veel veranderd." Geregeld rijdt Willem 's avonds nog even naar een hotel toe. "Gewoon om te kijken of het er goed uitziet. En als ik dan onderweg in het land hier en daar Van der Valk toekans zie schijnen, ben ik apetrots."

"Elk hotel krijgt een toekan die helemaal in het plaatje past."

"Elk hotel krijgt een toekan die helemaal in het plaatje past."