Direct naar de contentDirect naar de footer

Terrassen pakken bij Valk Exclusief

Zodra het zonnetje schijnt, zijn we niet te houden: op een drafje gaan we naar buiten om een glas bier of rosé te drinken. De voor- of achtertuin is een fijne plek, maar ‘een terrasje pakken’ is de overtreffende trap. In het openbaar genieten is voor Nederlanders het toppunt van gezelligheid. En iedereen mag het, nee moét het zien.

Terraskost

Eten doen we er ook graag. Wat typisch Nederlandse terraskost is? Het multimediale platform Misset Horeca zet de toppers op een rij: taart, een bittergarnituur, saté, de clubsandwich en het minder chique broertje, de tosti, maaltijdsalades zonder pasta en het ideale terrasgerecht: hamburgers.

Als terrastrends voor dit jaar worden buitenbars genoemd en gerechten die (semi) live worden bereid op open vuur. Ook de vegetarische keuken speelt een steeds grotere rol, naast streetfoodachtige gerechten die je met elkaar deelt.

Terras aan het water bij Hotel Leiden

Terras aan het water bij Hotel Leiden

Valkspecials

De Valk Exclusief hotels bewegen mee met die trends, zonder klassiekers uit het oog te verliezen als een pasteitje kippenragout van Hotel Maastricht, de gebakken kalfslever van Hotel Tilburg. Ook uitsmijters dan wel omeletten zijn in zo ongeveer alle hotels in zo ongeveer alle variaties te vinden.

In Hotel Leiden – met terras aan het water - kun je kiezen uit een ‘gewoon’ én een ‘vega seizoensuurtje’: een zacht broodje vegetarische kroket, een boterham spiegelei en kaas, een boterham hüttenkäse en avocado en een tomatensoepje.

Zo staat bij Hotel Wolvega Heerenveen fish & chips op de lunchkaart en bij Hotel Dordrecht steak tartaar met zoete mosterd, Zeeuws knabbelspek en foccacia. Ook bij landgoedhotel Apeldoorn wíl je zitten, nippen en genieten in de buitenlucht. Je eet er een healthy bowl of kippendijsaté met uitzicht op de moestuin.

Meer Valkspecials op de site van de desbetreffende hotels.

Hotel Apeldoorn

Hotel Apeldoorn