Direct naar de contentDirect naar de footer

Achter de schermen bij het winternummer van het Valk Magazine

Gepubliceerd op 29 november 2021

Het winternummer van het Valk Magazine ligt bijna weer in de hotels. Fotograaf Noortje en redacteur Anneloes gingen weer op pad om content te maken. Ze nemen ons mee voor en achter de schermen.

Stedentrip Utrecht

Deze winter staat de Domstad centraal. Op de dag van de rondleiding is het heerlijk weer. Het groepje begint op de Oudegracht; volgens Kim en Michiel 'het centrum van de gezelligheid'. Genietend van een broodje Mario – een echte aanrader – wandelen ze naar de Lijnmarkt; volgens Kim 'de leukste winkelstraat van Utrecht.' Shoppen voor cadeautjes onder de kerstboom? Dit is de plek! Op de Lijnmarkt wordt gestopt bij Meesie Little Warehouse, Kims lievelingswinkel. Hier Van mooie en hippe sieraden uit Indonesië tot aan warme pantoffels uit Zuid-Amerika.

Na de winkelstraat op de foto te hebben gezet, is het borreltijd en borrelen doen we op de Neude. We zwaaien onderweg naar de Domtoren – die al een aantal jaar in de steigers staat – en belanden uiteindelijk op het grootste plein van Utrecht. Het is de locatie van Kim en Michiels favoriete wijnbar: Lefebvre. We worden vriendelijk ontvangen door de sommelier. Of we een wijntje willen proeven? Daar zeggen we geen nee tegen. Tijd voor ontspanning.

24 uur Hotel Düsseldorf

Düsseldorf smaakt naar meer. Het markante gebouw is niet te missen bij aankomst in het donker. Het is groot, maar heeft een warme uitstraling binnen. Eenmaal binnen worden ze door Willemijn van der Valk verwelkomt en meegenomen naar de keuken. Gerechten van de nieuwe menukaart worden geproefd door Adriaan van der Valk en het keukenteam. Dat moet natuurlijk op de foto.

Daarnaast is het druk in de hotelbar, waar barman Andi zijn ziel en zaligheid legt in de cocktails die hij maakt. Na een nacht goed slapen en 's ochtends te hebben genoten van het ontbijt, gaat de rondleiding verder. Ontbijtmedewerkers vertellen enthousiast over hun werk en staan met een grote glimlach op de foto. Later op de middag hebben Willemijn en Adriaan een overleg over de stoffen voor de soft refurbishment van de romantische suite en de Yin-Yang suite. Begin 2022 is het eindresultaat te bewonderen!

Groot interview Nick & Simon

Dit nummer heeft Hotel Amsterdam Zuidas de eer om een van Nederlands bekendste muziekduo's – Nick & Simon – te ontvangen. Strak in het pak, want vandaag worden foto's gemaakt voor zowel kerstcover als de wintercover. Het socialteam van Valk Exclusief is ook aanwezig voor de opname van 'het Driegangenminuutje' voor de socialmediakanalen. De mannen krijgen in dit format sappige dilemma's voorgeschoteld. Het eindresultaat zien? Volg @valkexclusief op Instagram en TikTok.

Collega tekstschrijver Evelien Baks spreekt met de mannen, die sinds de schoolbanken samen optreden. Nick & Simon hebben 'zeker' iets met kerst. Als tieners gingen ze voor het eerst de bühne op voor het jaarlijkse kerstconcert van hun school. Tegenwoordig hebben ze een aantal kerstalbums op hun naam staan, een kersttour gedaan en veel opgetreden tijdens kerstshows in Ahoy.

Er is meer...

Het nieuwste Valk Magazine staat boordevol fijne verhalen. Zo spreekt culinair recensent Ton de Zeeuw met de leiding en chef-koks van Hotel Duiven en Hotel Assen, vertelt Anita Matser over de inrichting van Hotel Haarlem en Hotel Leeuwarden en geven we u updates over de bouw van Hotel Schiedam.

Dit en nog veel meer leest u in het nieuwe winternummer van het Valk Magazine, dat binnenkort is af te halen in alle Valk Exclusief hotels.

Onze hotels ontdekken?

Onze hotels ontdekken?

Boek dan nu het 'Hartje Winter'-arrangement:

  • 2/3 overnachting in een standaard kamer
  • 2/3 driegangendiner in het restaurant
  • 2/3x uitgebreid ontbijtbuffet
  • Gratis toegang tot zwembad, fitness en wellness
  • Kosteloos annuleren tot 12.00 uur op de dag van aankomst

Vanaf €129,- per persoon.