Direct naar de contentDirect naar de footer

'Zo fit als een hoentje'

Gepubliceerd op 23 november 2021

In een paar jaar tijd heeft de 88-jarige Jan Leeflang maar liefst 360 nachten geslapen in Valkhotel Den Haag-Nootdorp. Dit jaar hoopt de enthousiaste wandelaar de vierhonderd aan te tikken.

,,Ik vind het hier altijd gezellig,'' begint meneer Leeflang zijn verhaal. ,,Maar eigenlijk is mijn vrouw de reden dat ik altijd in Hotel Den Haag-Nootdorp verblijf. November 2020 is ze overleden. Aan het eind van haar leven kon ze weinig meer en dit is vanuit Den Haag de dichtstbijzijnde Valk."

Hotel Den Haag-Nootdorp

Voor het verhaal hoe de 88-jarige meneer Leeflang en zijn vrouw bij Van der Valk terecht zijn gekomen, gaan we terug in de tijd. ,,Ik ben altijd fit gebleven door veel te sporten. Toen ik in de twintig was, kocht ik met mijn vader en mijn broer een zeilboot; die lag in Den Briel. Toen ik na mijn dienstplicht mijn vrouw ontmoette, ging ze nog wel eens meevaren.'' Toch was dit geen gezamenlijke bezigheid.

,,We zijn samen gaan wandelen en daar komt Van der Valk om de hoek kijken. We liepen ieder weekend een natuurwandeling van de ANWB. Na een hele dag wilden we liever ontspannen eten in plaats van thuis aan de slag gaan. Vanaf dat moment zijn we bij Van der Valk gaan eten.''

'Goede relaties opgebouwd'

Het paar overnachtte aanvankelijk één keer per maand twee nachten in het Valkhotel, maar dat werden er al snel vier keer twee. Na het overlijden van zijn vrouw bleef meneer Leeflang komen. Het team van Hotel Den Haag-Nootdorp heeft hem goed opgevangen na het verlies en is erg met hem begaan. ,,Met mijn vrouw heb ik hier goede relaties opgebouwd.'' licht hij toe.

,,Ted en Effy van der Valk komen geregeld bij me langs als ik er ben. Ook de chef-kok en de mensen van de technische dienst maken vaak een praatje. Voordat ik bij mijn kamer ben, sta ik alweer een uur te kletsen.''

Lievelingsgerecht

Wat meneer Leeflang het liefst eet? Als favoriete gerechten noemt hij de ossenhaaspuntjes, de Valkburger en de kipschnitzel. Groente mag daarbij niet ontbreken, want hij leeft – zo lang als hij leeft – 'consequent'. Vandaar dat meneer Leeflang naar eigen zeggen zo fit als een hoentje is: ,,Ik rook niet, ik drink geen alcohol en stress ga ik zoveel mogelijk uit de weg. Bovendien heb ik nog steeds veel beweging en doe ik niet aan gokken.''

Valk Voor Thuis bestellen?

Valk Voor Thuis bestellen?

  • Luxe van Valk Exclusief bij u thuis
  • Uitgebreid brunchen en dineren
  • Gemakkelijk en veilig te bestellen
  • Gratis gekoelde bezorging
  • Bezorgen in Nederland en België

Bestel nu een van onze luxe brunch- of dinerboxen van Valk Voor Thuis. Met deze boxen verzorgt u in een handomdraai een heerlijk maal voor u en uw familie, vrienden of geliefden in de warme gastvrijheid van uw eigen huis.

Vanaf
€ 34,95
per persoon