Direct naar de contentDirect naar de footer

Hans en Doortje: 'De bediening voelt als familie'

Hans en zijn nicht Doortje Op den Dreest zijn geliefde gasten in Hotel Leiden. Ze maken graag een dolletje met het personeel en Hans heeft zelfs z’n eigen hamburger.

,,We weten echt niet hoe lang we al in Hotel Leiden komen,’’ zegt Doortje in de lobby van het Valk Exclusief hotel. ,,Jaren in ieder geval. Heel veel jaren.’’ Samen met haar oom eet ze iedere donderdag en zaterdag in Het Haagsche Schouw, het restaurant van het Leidse hotel. Ze zijn populaire gasten en het team voelt voor Hans en Doortje een beetje als familie.

Á la Hans

De bediening weet precies wat de Leidenaren eten. Doortje kiest standaard voor saté of de schnitzel. Hans neemt altijd de hamburger ‘á la Hans’. Als hij daarnaar vraagt, weet de keuken precies wat er moet worden gemaakt. Trots zegt Hans: ,,Dat is een hamburger met de saus en de sla apart, zonder augurk en mét komkommer.’’ Doortje: ,,Zelfs als hamburgers niet op het menu staan, kan hij ‘m gewoon bestellen. Echt goede service vind ik dat.’’

Ook Valk Voor Thuis bestellen?

Ook Valk Voor Thuis bestellen?

Geniet net als Hans en Doortje van een speciaal geselecteerde Valk brunch met klassieke Valkgerechten.

Vanaf twee personen voor €34,95 per persoon.

Bestel nu

Valk Voor Thuis

In de periode van de lockdown in 2021 liet het tweetal steevast hun gezicht zien in het hotel aan de Oude Rijn. Dankzij de afhaalservice ‘Valk to go’ konden Hans en Doortje blijven genieten van hun favoriete gerechten, maar dan thuis. Op hun vaste dagen zaten zij op hun vertrouwde stoelen in de hotellobby te wachten op hun bestelling. ,,Het was het hoogtepunt van de lockdown,’’ knipogen ze.

Het hele artikel leest u in het voorjaarsnummer van het Valk Magazine, dat u in alle hotels afhaalt.