Direct naar de contentDirect naar de footer

De leukste uitjes vanuit Hotel Avifauna

Gepubliceerd op 29 september 2021

In de buurt van onze hotels is van alles te beleven. Van mooie natuur tot knusse steden. Wij geven u graag wat inspiratie voor tijdens uw verblijf. Deze week plannen we een dagje weg vanuit Hotel Avifauna.

Vogelpark Avifauna

Stap vanuit het hotel zo het vogelpark in en bekijk de meest bijzondere vogels. Tijdens uw wandeling waant u zich in verschillende werelddelen en ziet u de mooiste vogels die daar vandaan komen. En er is nog meer... De vogels leven samen met dwergaapjes, halfapen en rode panda's. Van zo dichtbij heeft u ze nog nooit gezien.

Vogelpark Avifauna ligt op 1 km afstand van het hotel.

Stadswandeling Alphen aan den Rijn

Historische Vereniging Alphen aan den Rijn heeft een leuke wandeling bedacht door het centrum langs prachtige bezienswaardigheden, zoals de St. Bonifaciuskerk, 'De Vergulde Wagen' en 'Amstelstein'. Maar om de stad liggen ook hordes wandelroutes. Denk aan de historische wandeltocht De Hollandse Limes, die u langs de Oude Rijn voert. Tweeduizend jaar geleden was de Oude Rijn onderdeel van de Limes, de noordgrens van het Romeinse Rijk. Na 43 km bent u een stuk wijzer over de Romeinse tijd. Voor iedereen is er een wandelroute te vinden: jong en oud.

Stadswandeling Alphen aan den Rijn ligt op 3 km van het hotel.

Archeon

In openluchtmuseum Archeon zwerft u door de prehistorie, komt u dichtbij de Romeinen en duikt u in de middeleeuwen. Het museumpark staat boordevol mooie reconstructies van gebouwen en huisraad op basis van archeologie. Ook ontdekt u in het Archeologiehuis Zuid-Holland echte vondsten uit de tijd van de prehistorie, de Romeinen en de middeleeuwen.

Archeon ligt op 4 km afstand van het hotel.

CORPUS

Maak een reis door de mens en leer op een unieke manier hoe het menselijk lichaam in elkaar zit in CORPUS. Vragen als 'Hoe reageert uw lichaam op een splinter?' en 'Wat gebeurt er in uw oor als u naar muziek luistert?' worden beantwoord tijdens uw bezoek aan CORPUS in Leiden. Het museum is naar eigen zeggen 'een zintuigprikkelende ervaring om samen te beleven.'

CORPUS ligt op 17 km afstand van het hotel.

Ballorig Speelparadijs

Rennen, springen en klimmen kan in de indoor speeltuin Ballorig. De overdekte speeltuin is ruim opgezet, waardoor er genoeg ruimte is om lekker te spelen. Ook zijn er peuterochtenden voor de allerkleinsten.

Ballorig Speelparadijs ligt op 2,5 km afstand van het hotel.

Escaperoom Egyptische Tombe

Op wandelafstand van het hotel ligt Escaperoom Egyptische Tombe. Het verhaal gaat dat er tijdens graafwerkzaamheden vlakbij de Oude Rijn een Egyptischte tombe is ontdekt. De tombe zou 2000 jaar geleden door de Romeinen naar deze plek zijn gebracht. Waarom? Dat weet niemand. Betreed de geheime kamer en ontrafel de mysteries.

Escaperoom ligt op 1,5 km afstand van het hotel.

Zelf op pad vanuit Hotel Avifauna?

Zelf op pad vanuit Hotel Avifauna?

  • 1x overnachting
  • 1x ontbijt
  • 1x driegangendiner
  • Gratis annuleren tot 12.00 uur op de dag van aankomst
  • 1x drankje met luxe koek to go
  • Fietsroutes Groene Hart
  • Overdekte fietsenstalling en oplaadpunten
  • Toegang tot het vogelpark

Verken de omgeving en kom daarna volledig tot rust in het hotel met het 'Ontdek Groene Hart'-arrangement.

Vanaf
€ 75,00
per persoon