Direct naar de contentDirect naar de footer

De leukste uitjes vanuit Hotel Dordrecht

Gepubliceerd op 26 november 2021

In de buurt van onze hotels is van alles te beleven. Van mooie natuur tot knusse steden. Wij geven u graag wat inspiratie voor tijdens uw verblijf. Deze week plannen we een dagje weg vanuit Hotel Dordrecht.

Huis van Gijn

In het fraaie Huis van Gijn staat de tijd al ruim een eeuw stil. Ontdek dit unieke museum in hartje centrum. Het huis van advocaat, bankier en verzamelaar Simon van Gijn (1836-1922) staat vol met historische relikwieën. Wie door het huis dwaalt, ontdekt hoe een werkdag van een dienstmeisje eruit zag, wat erop het menu stond en hoe de tafel werd gedekt. U neemt daadwerkelijk een kijkje in het leven van het gezin rond het jaar 1900.

Huis van Gijn ligt op 6 km afstand van het hotel.

Distilleerderij Rutte

Sinds 1872 worden in Distilleerderij Rutte gins, jenevers en likeuren gemaakt. Dit doen de makers op ambachtelijke wijze met heerlijke ingrediënten. Bezoek de distilleerderij en proef de verschillende dranken in de proefkamer, die nog in originele staat verkeert uit het jaar 1872. Tijdens uw bezoek leert u meer over de rijke geschiedenis van de distilleerderij en hoe de dranken geproduceerd worden.

Distilleerderij Rutte ligt op 7 km afstand van het hotel.

Shoppen op de Voorstraat

De Voorstraat is een winkelstraat vol leuke koffietentjes, hippe boetiekjes en speciaalzaken. Ook zijn er regelmatig nieuwe winkels te vinden, dus er valt genoeg te ontdekken. Een tip: via de steigers vangt u een glimp op van de Grote Kerk, een kruisbasiliek in Brabants-gotische stijl met onvoltooide toren. Het is de enige grote stadskerk in het voormalige Holland die volledig uit steen bestaat.

De Voorstraat ligt op 6 km afstand van het hotel.

De Biesbosch

Nationaal Park De Biesbosch is een beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Het is een unieke rivierdelta met land van wilgenbossen, eilanden en kleine watergeulen. Gratis en voor niets geniet u van prachtige natuur. U beleeft De Biesbosch vanaf het water of met een wandeltocht door de bossen. Bovendien is het mogelijk om te overnachten in een griendwerkershut of vogels te spotten voor dag en dauw.

De Biesbosch ligt op 10 km afstand van het hotel.

Dordrechts Museum

Het Dordrechts Museum is een van de oudste musea van Nederland. Hier maakt u kennis met zes eeuwen schilderkunst. Van altaarstukken uit de zestiende eeuw tot aan de meest actuele kunst.

Het Dordrechts Museum ligt op 8 km afstand van het hotel.

Sterrenwacht Mercurius

Sterrenwacht Mercurius is sinds 21 oktober 1998 een volkssterrenwacht in Nationaal Park De Biesbosch. De sterrenwacht geeft uitleg over het universum in de vorm van presentaties en het vertonen van films. Ontdek het ontstaan van dag en nacht, maanden, jaren, seizoenen en eb & vloed. Ook leert u meer over de ontstaanswijze van radio, televisie en mobiele telefoons. Een bezoek aan Mercurius is dus recreatief én leerzaam.

Sterrenwacht Mercurius ligt op 12 km afstand van het hotel.

Zelf op pad vanuit Hotel Dordrecht?

Zelf op pad vanuit Hotel Dordrecht?

  • 1x overnachting
  • 1x ontbijt
  • 1x driegangendiner
  • 1x informatiepakket over Dordrecht
  • Gratis annuleren tot 12.00 uur op de dag van aankomst

Verken de omgeving en kom daarna volledig tot rust in het hotel met het City break-arrangement.

Vanaf
€ 82,50
per persoon