Direct naar de contentDirect naar de footer

De leukste uitjes vanuit Hotel Enschede

Gepubliceerd op 11 maart 2022

In de buurt van onze hotels is van alles te beleven. Van mooie natuur tot knusse steden. Wij geven u graag wat inspiratie voor tijdens uw verblijf. Deze week plannen we een dagje weg vanuit Hotel Enschede.

De Museumfabriek

De Museumfabriek is geen traditioneel museum waar u vanaf een afstand naar kunstwerken kijkt. In de zestien Wunderkammers ziet u de verschillende collecties van het museum en ontdekt u hoe natuur, cultuur, wetenschap en techniek van invloed zijn op elkaar.

De Museumfabriek ligt op 4 km afstand van het hotel.

Buurserzand

In dit gebied wandelt u over heidevlaktes en stuifzandheuvels en door stukken bos. Tijdens de twee uur durende wandeling loopt u langs de jeneverbesstruiken waar het gebied bekend om staat en het Buusermeertje. Bij de uitkijkpunten Riethorst en Steenhaarplassen geniet u van het uitzicht en spot u verschillende vogels.

Buurserzand ligt op 11 km afstand van het hotel.

Winkelen

Naast de grote merken heeft Enschede ook leuke straatjes met diverse boetieks om te winkelen. Aan de Walstraat en de Heurne vinden winkelliefhebbers de verborgen parels van de stad. Hier vindt u de vele accessoire- en kledingwinkels, maar ook culinaire hotspots.

De Walstraat ligt op 2,5 km afstand van het hotel.

Fietstocht

Leer de omgeving van de stad kennen met de fietsroute 'Rondje Enschede'. Tijdens deze tocht fiets u door het groene landschap aan de hand van de fietsknooppunten en komt u verschillende bezienswaardigheden tegen. Meer informatie over de fietstocht vindt u bij Tourist Info Enschede.

Tourist Info Enschede ligt op 3 km afstand van het hotel.

Volkspark

In het oudste park van Enschede staan verschillende kunstwerken rond de grote grasvelden en vijvers, waaronder het indrukwekkende oorlogsmonument van Mari Andriessen. De stijl van het park is geïnspireerd door de Engelse landschapsstijl en aan de rand van het park staat een groot theehuis.

Het Volkspark ligt op 3,5 km afstand van het hotel.

Zelf op pad vanuit Hotel Enschede?

Zelf op pad vanuit Hotel Enschede?

  • 1x overnachting
  • 1x uitgebreid ontbijtbuffet
  • Gratis gebruik van het zwembad, wellness & fitness
  • Gratis late check-out tot 13.00 uur
  • Gratis annuleren tot 12:00 uur op de dag van aankomst

Verken de omgeving en kom daarna volledig tot rust in het hotel met de 'VIP upgrade'-arrangement.

Vanaf
€ 54,50
per persoon