Direct naar de contentDirect naar de footer

De leukste uitjes vanuit Hotel Groningen-Westerbroek

Gepubliceerd op 4 maart 2021

In de buurt van onze hotels is van alles te beleven. Van mooie natuur tot knusse steden. Wij geven u graag wat inspiratie voor tijdens uw verblijf. Deze week plannen we een dagje weg vanuit Hotel Groningen-Westerbroek.

Martinitoren

De toren van de Martinikerk is hét symbool van Groningen en is vanuit de verte al te zien. Beklim de bijna 300 traptreden van ‘D'Olle Grieze’, Gronings voor ‘de oude grijze’ en geniet van het fantastische uitzicht over de stad.

De Martinitoren ligt op 9,5 km afstand van het hotel.

Wadlopen

Ga op zwerftocht over de bodem van de Waddenzee. Met de gids loopt u voorbij de dijk van Pieterburen, langs de rijsdammen naar het slikwad. Misschien spot u tijdens uw wandeling een zeehond. Geen zeehonden gezien? Zeehondenopvang Pieterburen zit vlakbij.

Pieterburen ligt op 35,5 km afstand van het hotel.

Groninger Museum

Het kleurrijke gebouw van het Groninger Museum is niet te missen. Het museum heeft een gevarieerde collectie. Zo bekijkt u de kunst van de Groningse kunstgroep De Ploeg, historische objecten die de geschiedenis van Groningen vertellen, maar ook graffiti en street art uit de New Yorkse scene.

Het Groninger Museum ligt op 7,5 km afstand van het hotel.

Brouwerij Martinus

In de oude drukkerij in de binnenstad brouwt familiebedrijf Martinus speciaalbieren. Waar vroeger de drukpers stond te draaien, pruttelen nu de brouwketels. Tijdens de rondleiding leert u meer over het brouwproces en proeft u de speciaalbieren.

Brouwerij Martinus ligt op 7,5 km afstand van het hotel.

Grote Markt

Op dit plein middenin Groningen vindt u veel gezellige terrassen. Tijdens een hapje en drankje kunt u genieten van het uitzicht op het imposante stadhuis en de Martinitoren. Op verschillende dagen van de week vindt u hier de warenmarkt.

Noordlaarderbos

De wandelroute neemt u mee door een afwisselend landschap met naaldbossen en heides. Steek de grens over naar het nabijgelegen Drentse heidegebied De Vijftig Bunder. Hier grazen paarden en Schotse Hooglanders in de weide.

Het Noordlaarderbos ligt op 11,5 km van het hotel.

Zelf op pad vanuit Hotel Groningen-Westerbroek?

Zelf op pad vanuit Hotel Groningen-Westerbroek?

  • 1x overnachting
  • 1x uitgebreid ontbijtbuffet

Verken de omgeving en kom daarna volledig tot rust in het hotel met de voorjaarsdeal.

Vanaf
€ 34,80
per persoon